White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bitch Falcon – Staring At Clocks

Soms kan er van een albumhoes al wel worden afgeleid waar een band voor staat. In het geval van het Ierse Bitch Falcon is dat wat moeilijker te peilen. De cover van hun debuutplaat staat voor een kunstwerk van etenswaren. Een bijzonder stilleven. Die debuutplaat van Bitch Falcon heet Staring At Clocks en verschijnt via Small Pond Records.

Bitch Falcon

De band is al in 2014 opgericht door frontvrouw Lizzie Fitzpatrick. Bitch Falcon heeft in de jaren daarna veel optreden, waardoor de band goed naam heeft gemaakt. Dat resulteerde weer in nog meer aansprekende shows en bovenal ook op vele lovende kritieken. Het drietal bracht in die tijd wel zes singles en één EP uit.

Staring At Clocks

Wie beter naar de albumhoes kijkt, ziet dat er in de aangetaste gelpuddinkjes onder andere een kleine klok verborgen zit. Staring At Clocks. Het drietal heeft op deze schijf tien tracks geplaatst. Afsluiter ‘Harvester’ en titeltrack ‘Staring At Clocks’ zijn met respectievelijk meer dan zes en vijf minuten de langste tracks op deze schijf. De meeste duren ergens tussen de drie en vier minuten.

De muziek van Bitch Falcon laat zich het best omschrijven als garagerock met ene vleugje indie en een beetje (post)punk. Het drietal van Bitch Falcon weet daarbij de luisteraar goed op te zwepen en te betoveren met een combinatie van stuwende ritmes en pakkende melodieën. ‘Martyr’ is daar een goed voorbeeld van.

Waar de muziek goed in elkaar steekt, is het toch echt Lizzie Fitzpatrick die zelf de show steelt. Zij heeft met haar kenmerkende, brede stemgeluid veel in haar mars. Ze durft overstuur te zijn, zwoel uit de hoek te komen en krachtig te rocken. ‘I’m Ready Now’ en ‘Staring At Clocks’ zijn daar twee totaal verschillende voorbeelden van. ‘Gaslight’ heeft zelfs nog momenten waarop het lijkt alsof Sinéad O’Connor de rock in is gestapt.

Het heeft dan lang mogen duren maar Bitch Falcon heeft met Staring At Clocks een veelzijdige, zeer interessante debuutplaat afgeleverd. Hiermee bewijst Bitch Falcon waarom de band al zo hot was.

Bitch Falcon - Staring At Clocks

Tracklist Staring At Clocks

01. I’m Ready Now
02. Sold Youth
03. Turned to Gold
04. How Did I Know
05. Staring at Clocks
06. Damp Breath
07. Test Trip
08. Martyr
09. Gaslight
10. Harvester

Bitch Falcon online

Facebook
Twitter
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén