White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Wacken Open Air koopt een bos

In het kader van goed doen, heeft Wacken Open Air een bos gekocht. Ja, men leest het goed. De organisatie van Wacken Open Air heeft dus geen nieuws over het festival zelf, maar over deze bijzondere aankoop in tijden dat dit kan.

Samen met de Duitse tak van het Wereld Natuur Fonds en de fans heeft is de organisatie zover gekomen om het bos dat gelegen is op het terrein van het festival te kopen. Dit is dus een investering in de gemeenschap van Wacken, waar het festival plaats vindt.

Wacken Open Air koopt dit bos ook om aandacht te vragen voor het wereldwijde probleem van ontbossing. Onder andere in Brazilië is men hard op weg om de longen van de Aarde, zoals het regenwoud ook wel wordt genoemd, flink te reduceren.

Daarom investeert Wacken Open Air niet alleen in dit groen, maar gaan er van allerlei zaken spelen rondom duurzaamheid. Daarom heeft Wacken Open Air ook haar eigen kauwgom gelanceerd. Die is geheel duurzaam geproduceerd. Voor elk verkocht pakje, plant het festival ook nog eens een boom. Kortom, waar zwart de kleur is van de rock en metal, blijkt het hart toch ook groen van kleur.

Wacken Open Air

Wacken Open Air

Dit jaarlijkse festival in het gelijknamige plaatsje in Duitsland kon dit jaar ook niet doorgaan vanwege de coronapandemie. Het grootste metalfeest van Europa heeft echter de line-up van de editie van 2021 al wel flink vorm gegeven. Natuurlijk prijken daar ook grote namen uit de wereld van de stevige rock en metal die afgelopen editie zouden komen spelen. Daarbij is onder andere Slipknot als een van de headliners van dit feest gestrikt.

WACKEN OPEN AIR ONLINE

Website
Facebook
Instagram
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén