White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

‘We Are XTC/Dance’ spetterende single Death Star Discotheque

Leestijd: 2 minuten

Donderdag 28 mei verscheen de veelbelovende single ‘We Are XTC / Dance’ van Death Star Discotheque. Een post-punk song die je terugneemt naar de 80’s. De single kreeg al in verschillende landen bekendheid. Ook in deze Coronatijden zitten ze zeker niet stil. Ze werken toe naar een EP of misschien zelfs een compleet debuutalbum voor eind dit jaar.

Publiek vroeg massaal om single

Death Star Discotheque bestaat uit zanger en gitarist Michel (van o.a.The Galactic Lo-Fi Orchestra), drummer Roelof (van o.a. Plunk) en Eugene. Alle drie opgegroeid met de new-wave / post-punk van eind jaren 80. Ramones, Hüsker Dü en Joy Division zijn een paar van vele inspiratiebronnen. Maar ook naar nieuwere bands als Fontaines DC en Murder Capital wordt goed geluisterd.

Death Star Discotheque startte eind 2018. Hun eerste self-titled EP uit 2019 werd met lovende recensies ontvangen. In maart 2020 kwam de single ‘Wasting Time’ uit, en nu hebben ze twee maanden later met ‘We Are XTC / Dance’ een potentiële hit te pakken. De song werd tijdens liveshows zó goed opgepikt, dat publiek massaal vroeg wanneer ze het als single zouden uitbrengen. Ze wilden het zo graag luisteren, maar het stond nog nergens online. De band heeft goed geluisterd naar haar publiek, dus nu is dan eindelijk dat moment: ‘We Are XTC / Dance’ is uitgebracht als zo langverwachte single.

Het nummer gaat niet zozeer over het gebruik van XTC, maar meer om levensvreugde. ‘Dance’ staat voor de adrenaline rush. De boodschap is te omschrijven als ‘leef nu, haal er uit wat er in zit’.
“In het leven krijgen we allemaal te maken met tegenslagen en minder leuke dingen, maar we moeten weer door.” Daardoor kan dit nummer iedereen boeien. En in tijden van Corona is die sfeer extra actueel.

Ervaren trio blijkt gouden combinatie

Samen brengen de heren een flinke dosis ervaring in de band. Michel speelde al sinds 1986 in ruim tien andere bands. Daarnaast hebben ze alle drie voor grote bands de support mogen verzorgen, zoals Heideroosjes, Weezer, Nada Surf en Peter Pan Speedrock.

Het trio blijkt een gouden combinatie. Het ene na het andere nummer kwam uit de studio gerold, waardoor het makkelijk werd om op rap tempo live shows te regelen. Al snel raakte de agenda van 2019 vol, met onder toer door Duitsland. Hierbij werd onder andere het Wild at Heart in Berlijn plat gespeeld waar de reacties louter positief waren.

Death Star Discotheque mag dan uit drie ‘oude rotten’ bestaan, ze hebben de energie van jonge honden. Ook 2020 werd al goed volgepland, totdat het Coronavirus kwam. Maar ze bleven zeker niet op hun luie reet zitten. In de Effenaar speelden ze nog een show als live stream in het kader van de Isolation Sessions. Daarnaast blijven ze nieuwe nummers schrijven en opnemen.

Als het aan de band ligt komt er eind dit jaar nog een EP of zelfs een compleet debuutalbum aan. En als het eventjes kan ook nog een tourtje door Engeland in 2021. Ze staan al maanden te trappelen om hun inmiddels geperfectioneerde single uit te brengen en live als een geslepen diamant met rauwe rand ten gehore te brengen. Kortom: grootse plannen.

Death Star Discotheque online

Facebook
Website

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
15 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén