White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Age Of Athena – Gate To Oblivion

Leestijd: 2 minuten

Het is voor bands een moeilijke tijd. Dat geldt zowel voor de al gevestigde groepen die allerlei grootse plannen in duigen zien vallen, maar zeker ook voor jonge bands die juist hierdoor de ladder niet kunnen bestijgen. Age Of Athena valt in die laatste categorie. Toch heeft Age Of Athena geheel in eigen beheer de debuutplaat Gate To Oblivion uitgebracht.

Age Of Athena

De female fronted metal band uit Canada put invloeden uit een breed spectrum. Zowel de symfonische metal als metalcore zijn onder andere van invloed op hun sound. De band is al ontstaan in 2016, maar zag dit jaar pas echt de kans om ook muziek uit te brengen. Voorafgaand aan de debuutplaat volgden dan ook twee singles.

Gate To Oblivion

In iets meer dan veertig minuten knalt Age Of Athena en op Gate To Oblivion er acht nummers doorheen. De eerder uitgekomen singles ‘Dance With The Devil’ en ‘Together We Fall’ behoren ook tot die acht. ‘Burn Down The Sun’ is van het achttal de langste en tevens de enigste die over de zes minuten gaat qua speelduur.

Muzikaal laat Age Of Athena horen dat het goed in elkaar steekt. Doordat men zich breed laat inspireren, weet de groep een sound weg te zetten die veelvuldig weet te verrassen. ‘Burn Down The Sun’ flirt openlijk met de powermetal, terwijl opener ‘Lost In Darkness’ riffs herbergt die in de metalcore niet zouden misstaan. ‘Ephemeral’ is daarentegen juist een symfonische ballade.

Een belangrijke troef in de sound van Age Of Athena is de stem van Helen Illumina. Doordat ook gitarist Zachary Ross af en toe zijn strot flink open trekt, doen bepaalde momenten ook denken aan het samenspel tussen Mark en Simone van Epica. Dat geeft ook veel schwung aan het geheel.

Het valt te prijzen dat Age Of Athena zich niet uit het veld heeft laten slaan door deze tijden en de debuutplaat gewoon wereldkundig heeft gemaakt. Gate To Oblivion is duidelijk een stap naar een mooie toekomst voor Age Of Athena.  

Age of Athena - Gate To Oblivion

Tracklist Gate To Oblivion

01 Lost In Darkness 4:43
02 Fallen Skies 3:52
03 Dance With The Devil 5:20
04 Ephemeral 5:20
05 Burn Down The Sun 6:19
06 Together We Fall 5:09
07 All For Nothing 5:36
08 Sickness Without Sense 5:36

Age Of Athena online

Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén