White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Allegaeon – Damnum

De Amerikaanse death metal band Allegaeon is al jaren een graag geziene groep bij de liefhebbers van de technische hoek van dit genre. Die muziekliefhebbers zullen dan ook reikhalzend uitkijken naar de nieuwe plaat. Dat nieuwe album van Allegaeon heet Damnum en komt uit via Metal Blade.

Allegaeon

De band is in 2008 opgericht, maar inmiddels heeft leadgitarist Greg Burgess op elke positie naast hem al wel wisselingen gezien. Voor deze nieuwe plaat geldt ook dat er een nieuw lid in de band is. Jeff Saltzman is sinds kort de nieuwe drummer van Allegaeon en volgt daarmee Brandon Park op.

Damnum

De nieuwe langspeler van Allegaeon telt twaalf nummers. Die tracks duren samen een uur en een paar secondes. Het is daarbij niet zo dat de songs evenredig verdeeld zijn qua speelduur, want ‘Called Home’ duurt bijvoorbeeld meer dan zeven minuten en ‘In Mourning’ vergt nog geen twee minuten van de luisteraar.

De death metal van Allegaeon is op Damnum ook weer doordrenkt van technische hoogstandjes, al doen deze heren dat wel in dienst van de nummers. Dat de leden allemaal buitengewoon hun instrument beheersen, is duidelijk, maar dat de groep dat doet op een wijze dat er een gevarieerde metalplaat ontstaat, valt te complimenteren. In ‘Called Home’ zijn er zelfs fases dat Tool dichterbij lijkt te liggen dan de death metal.

Doordat Allegaeon niet alleen schreeuwt, zijn er ook snoeiharde stukken die ineens toegankelijk zijn. Weet wel dat de grunt of schreeuw altijd wel op de loer ligt, want Allegaeon durft snel van tempo, ritme en sfeer te wisselen. Denk hierbij aan een mooie combinatie van Textures, Meshuggah, Opeth, Misery Index en The Black Dahlia Murder.

Damnum laat horen dat het vijftal van Allegaeon het technische aspect van de extremen in de metal op een fascinerende wijze in dienst kan stellen van het liedje an sich. Die kunst lijken zij alleen maar meer te perfectioneren zo door de jaren heen.

Allegaeon - Damnum

Tracklist Damnum

1. Bastards of the Earth
2. Of Beasts and Worms
3. Into Embers
4. To Carry My Grief Through Torpor and Silence
5. Vermin
6. Called Home
7. Blight
8. The Dopamine Void Pt. 1
9. The Dopamine Void Pt. 2
10. Saturnine
11. In Mourning
12. Only Loss

Allegaeon online

Facebook
Twitter
Instagram

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén