White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Anatomy Of I – The Los(t) Angered Sessions

Leestijd: 2 minuten

Het is hier al vaker gesteld: de pandemie doet ook goede dingen voor de mensheid. Hierdoor konden sommige zaken die waren blijven liggen, afgemaakt worden bijvoorbeeld. Dit was het geval bij Anatomy Of I. Daarom kwam eerder dit jaar de langspeler The Los(t) Angered Sessions uit, eindelijk.

Anatomy Of I

Ooit is Anatomy Of I gestart door Michael Dorrian. Toen had hij de veelvraten Dirk Verbueren en Steve DiGiorgio aan zijn zijde. Die twee behoeven natuurlijk geen introductie meer bij de muziekliefhebber. Echter, die line-up is inmiddels flink gewijzigd. De band kent alleen in Dorrian nog een lid van de originele bezetting.

Michael Dorrian is dan ook nog steeds de drijvende kracht achter Anatomy Of I. Er is namelijk veel meer opgenomen dan alleen wat op de langspeler Substratum te horen was. Echter, die andere opnames waren nooit geheel afgemaakt, waardoor ze nog steeds op de plank laten.

The Los(t) Angered Sessions

Waar de basis al een tal van jaren terug opgenomen is, gold dat 2021 gebruikt is om de tracks te voorzien van de solo’s en vocalen. Het resultaat zijn elf tracks, waarvan de laatste twee als bonustracks gelden. Bij die tracks, ‘Drowning’ en ‘Banished Messiah’, geldt dat Anatomy Of I gezelschap krijgt van Rune Foss. Dat was dan ook weer het voordeel van het opnemen in Zweden.

Om direct maar met de deur in huis te vallen: het is zeer prettig voor de liefhebbers van death metal dat dit werk nog afgemaakt is. ‘Malice And Deceit’ laat bijvoorbeeld horen dat de opzwepende death metal de luisteraar tot op het bot raakt. Dat komt ook door de snerpende vocalen, die het geheel een extra rauw randje geven. Het mooie daarvan is dat hierdoor liefhebbers van black metal ook geïnteresseerd zullen geraken in deze band.

Buiten het feit dat Anatomy Of I hier een klein uur puike, gevarieerde death metal voorschotelt, moet ook gesteld worden dat de sound lekker is. De zorg die gedragen voor het juist afwerken van de songs, komt dus echt over. ‘The Creation Of Chaos’ laat dat goed horen. Wie van bas houdt, zal hier op het puntje van de stoel gaan zitten. Dat is dan ook weer iets dat voortkomt uit die goede sound (en de erfenis van Steve DiGiorgio in de band te mogen hebben gehad).

The Los(t) Angered Sessions laten horen dat Anatomy Of I in het verleden hele mooie dingen heeft gedaan. Dit legt de lat natuurlijk wel hoog voor de nieuwe studioplaat die in het komende jaar zal gaan verschijnen.

Anatomy Of I - The Lost Angered Sessions

ANATOMY OF I ONLINE

Facebook
Twitter

TIME TO KILL RECORDS

Website
Bandcamp
Facebook
Instagram

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén