White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Angelus Apatrida – Angelus Apatrida

Leestijd: 2 minuten

Meerdere malen is getracht om releases van Angelus Apatrida fysiek te kopen in Spanje. Noch de keer in Valencia, noch in Sevilla hadden de plaatselijke cd-winkels deze niet voorradig, hoe metal gezind ze ook waren. Helaas, want wat is nu beter om de releases van de Spaanse koningen van de thrash op hun eigen bodem te kopen. Anyways, die band, Angelus Apatrida komt nu met een langspeler die gewoon simpelweg de naam van de band draagt.

Angelus Apatrida

Twintig jaar geleden is Angelus Apatrida opgericht en al sinds 2009 brengt deze band haar platen uit via Century Media. Wat dat betreft zijn de heren én trouw aan het label te noemen én een van de Spaanse bands in deze hoek van de muziek die wereldwijd veel naam heeft gemaakt. De zes voorgaande langspelers hebben de fanbase flink doen groeien.

Angelus Apatrida

Eigenlijk is het wel gek dat men een zevende album pas naar zichzelf noemt. Angelus Apatrida heeft op deze naar zichzelf genoemde langspeler tien tracks voor de metalhead in petto. Samen zijn die goed voor iets meer dan drie kwartier aan muziek. Dat betekent dat de nekspieren goed opgewarmd kunnen worden.

De schijf begint met ‘Indoctrinate’. Deze track was al als single gepresenteerd. Gelijk maakt het kwartet duidelijk dat hun bedoelingen niet veranderd zijn. De moderne thrash van dit gezelschap is vurig als altijd. ‘The Age Of Disinformation’ en ‘Childhood’s End’ onderstrepen dat onder andere ook. Die laatste laat ook horen dat Angelus Apatrida ook middels verrassende melodieën in zowel zang als gitaar weet te verrassen.

Angelus Apatrida laat er geen moment gras over groeien. Het is duidelijk waarvoor zij gekomen zijn: de metal te vieren. In ‘’Disposable Liberty’ kan men zelfs nog een knipoog naar Pantera opmerken. Overigens geldt dat ook voor ‘Through The Glass’. Dat komt ook doordat deze Spanjaarden meer zijn dan zomaar een thrash metal band. Dit is hoe metal anno 2021 groots klinkt.

De zevende langspeler van Angelus Apatrida, die gewoon naar de band zelf heet, kent eigenlijk geen echte verrassingen. Zo heet als Spanje kan zijn, zo heet presenteert dit kwartet ook hun metal. Wederom schotelt Angelus Apatrida hier de metalhead een musthave voor.

Angelus Apatrida - Angelus Apatrida

TRACKLIST ANGELUS APATRIDA

1. Indoctrinate (05:39)
2. Bleed The Crown (04:26)
3. The Age Of Disinformation (04:42)
4. Rise Or Fall (03:36)
5. Childhood’s End (03:49)
6. Disposable Liberty (04:21)
7. We Stand Alone (04:11)
8. Through The Glass (05:41)
9. Empire Of Shame (04:17)
10. Into The Well (05:47)

ANGELUS APATRIDA ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén