White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Angus McSix – Angus McSix And The Sword Of Power

Leestijd: 2 minuten

Wie de cover van het album bekijkt, weet eigenlijk al in welke hoek van de muziek Angus McSix zich begeeft. Daarbij geldt ook dat de titel van de plaat dat vermoeden alleen maar voert. De debuutplaat van Angus McSix heet dus Angus McSix And The Sword Of Power. Dat album verschijnt via Napalm Records.

Angus McSix

Er zijn waarschijnlijk mensen die denken: ‘Hé, die naam komt bekend voor.’ Dat kan ook kloppen, want deze Angus McSix is dezelfde Angus McFife van Gloryhammer. Althans, één van de Angus McFife’s, want elke zanger lijkt daar zo te heten. Onder Angus McSix, wat natuurlijk een knipoog naar zijn rol in Gloryhammer is, heeft Thomas Winkler, wat zijn echte naam is, een internationale band om zich heen verzameld.

Angus McSix And The Sword Of Power

Inclusief de bonustrack bevat deze debuutplaat twaalf tracks. Vanaf het begin wordt de symfonische power metal met een heroïsch karakter gepresenteerd. Daarbij geldt ook dat de band niet vies is van een dikke knipoog. ‘Starlord Of The Sixtus Stellar System’ heeft de ‘Angus’-roep van AC/DC en in hun thematiek knipoogt de band er ook flink op los. ‘Sixcalibur’ is daar een goed voorbeeld van.

Als het dan echt om de muziek gaat, moet gesteld worden dat Angus McSix het bij vlagen over een behoorlijk gewaagde boeg gooit. In ‘Ride To Hell’ lijkt hij binnen de kaders van de symfonische metal de eurodance à la 2 Unlimited ongegeneerd te omarmen. Daarvan zal niet iedereen gecharmeerd zijn, maar het zorgt wel voor een opzwepend geheel. Die combinatie komt vaker op Angus McSix And The Sword Of Power terug.

Het is een plaat die misschien even moet bezinken, maar in de wereld waar World Of Warcraft, de Britse folklore en de eurodance samengaan met metal strijdt Angus McSix met Angus McSix And The Sword Of Power naar de kroon.

Angus McSix - Angus McSix And The Sword of Power

Tracklist Angus McSix And The Sword Of Power

1. Master of the Universe    
2. Sixcalibur    
3. Laser-Shooting Dinosaur    
4. Amazons of Caledonia    
5. Ride to Hell    
6. Starlord of the Sixtus Stellar System    
7. The Vision in the Fires (Intro)    
8. Eternal Warrior    
9. The Key to Eternity    
10. In a Past Reality    
11. Fireflies of Doom    
12. Just a Fool Will Play Tricks on Angus McSix (Bonus Track)    

Angus McSix online

Website
Facebook
TikTok
Twitter
Instagram

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter


0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén