White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Antiqva – Funeral Crown (single)

Muziek maken is niet iets meer dat gebonden is aan de eigen stad, regio of land. In tijden dat het internet de uithoeken van de wereld allemaal tot in elke huiskamer of telefoon brengt, kan ook muziek gemaakt worden met mensen van over de hele wereld. Dat geldt ook voor Antiqva. Antiqva komt met hun eerste single Funeral Crown.

Antiqva

Dat de naam Antiqva de mensheid weinig tot niets zegt, is logisch. Deze internationale band is een nieuwe naam op het speelveld. De leden zijn dat echter niet. Om even een greep uit de samenstelling te nemen: de zanger is Xenoyr van onder andere Ne Obliviscaris en de vrouwelijke vocalen en toetsen worden verzorgd door Lindsay Schoolcraft. Die maakte dan weer naam met onder andere Cradle Of Filth, terwijl ze solo ook indruk maakt.

Funeral Crown

De digitale single is het eerste wapenfeit van deze band. Het is de voorbode op de langspeler die in 2021 zal gaan verschijnen. Deze bijna acht minuten durende single laat echter horen dat de black metal fan met een open mind in zijn handen kan wrijven. De combinatie van groteske passages worden afgewisseld met keiharde black metal. Daarbij doet Antiqva denken aan onder andere Dimmu Borgir en The Great Old Ones. De cello heeft in dit geheel ook nog een mooie plaats gekregen. Dat zorgt ook voor een onderscheidende sound.

Als men een visitekaartje moet afgeven, dan heeft Antiqva dat met de single Funeral Crown op een meer dan uitstekende wijze gedaan. Dit nummer zal de donkere dagen aan het eind van het jaar beduidend licht geven.

Antiqva - Funeral Crown

Antiqva online

Website

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén