White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blackmore’s Night – Here We Come A-Caroling

Ritchie Blackmore. Een icoon op de gitaar en wereldwijd bekend door zijn rol in Deep Purple en Rainbow. Veel later in zijn carrière kwam hij ook met Blackmore’s Night. Dit heeft muzikaal niks met de voorgaande twee bands te maken. Hier is het de folkrock wat de klok slaat. Met Blackmore’s Night komt hij via V2 Records met de EP Here We Come A-Caroling.

Blackmore’s Night

Zoals aangehaald is, is Blackmore’s Night de band waarin Ritchie Blackmore zijn creativiteit op een hele andere manier laat vloeien. Met zijn geliefde Candice Night is hij inmiddels al jaren ook op deze manier actief. Het echtpaar is de enige stabiele factor in deze groep. Het draait immers ook om meneer Blackmore en mevrouw Night. De meest recente langspeler stamt echter alweer uit 2015. Toen kwam All Our Yesterdays uit.

Here We Come A-Caroling

Wat kan er nu beter worden aangegrepen in donkere dagen dan Kerst om licht te brengen. Dat moet het duo ook hebben gedacht, want deze EP is gevuld met vier tracks die de kerstsfeer ademen. De vier tracks samen duren maar iets meer dan tien minuten. Dat is direct ook een minpunt van deze schijf. Erg kort.

Buiten afsluiter ‘Silent Night’ om zijn het creaties die van eigen hand zijn, tenminste, voor zover bij de ondergetekende bekend. Opener ‘Here We Come A-Caroling’ onderstreept het karakter van de folk sterk. Dit is direct ook de meest opzwepende track van deze schijf. Hier is de gelaagdheid mooi ingevuld en is de opbouw goed verzorgd.

‘It Came Upon A Midnight Clear’ is daarentegen een mooie track waarin de kracht van de twee het best gebundeld wordt. Ritchie Blackmore bespeelt de akoestische gitaar dienend en Candice Night laat haar heldere stem de rest van het werk doen. De subtiele toevoeging van andere instrumenten zorgt voor net die extra touch in het nummer.

De vier tracks op Here We Come A-Caroling van Blackmore’s Night laten horen dat Ritchie Blackmore en Candice Night ook met hun akoestische folkrock rondom de kerstdagen in huis gehaald kunnen worden. Het hadden wel wat meer nummers mogen zijn, maar Blackmore’s Night is still alive.

Blackmore's Night - Here We Come A-Caroling

Tracklist Here We Come A-Caroling

Here We Come A-Caroling
It Came Upon A Midnight Clear
O Little Town Of Bethlehem
Silent NIght

Blackmore’s Night online

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén