White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Battersea – Arguments & Sentiments

Het is altijd lastig om als gewone rockband met misschien wat poppy invloeden je in de kijker te spelen én je daar ook te houden. De concurrentie is moordend en het geheugen van de mens beperkt. Het Nederlandse Battersea is een band in die hoek. Eerder dit jaar zagen zij in samenwerking met Rock Company hun langspeler Arguments & Sentiments verschijnen. Speelt deze band zich daarmee in de kijker?

Opener ‘To Ithaca’, waarin de Griekse mythologie ook een plaats krijgt, laat direct horen dat deze heren niet zomaar bij elkaar zitten om liedjes te schrijven. Het vijftal komt met de energie van Kensington, de finesse van Kings Of Leon en een stukje bravoure wat misschien wel van Foo Fighters is ontleend. Dat laatste valt ook in ‘The Light’ op. Verwacht dan geen Dave Grohl-achtige screams, maar juist op het gebied van de muziek past het in het rustigere werk van Foo Fighters. Qua stemgeluid sluit het eerder aan bij het eerder genoemde Kensington.

Deze langspeler, welke de opvolger is van het in 2016 uitgekomen 1880 Rehearsals, grijpt ook terug naar het prille begin van de band. ‘Lifted And Wounded’ en ‘Chide’ stonden ook op de EP Lifted And Wounded welke in 2012 is verschenen. ‘The Just’, waarin ook de heerlijke gitaarsolo opvalt, ‘Meaning’ (destijds als ‘The Meaning’), ‘A Sound’ (destijds als ‘The Sound’) en ‘Hands On’ stonden ook op 1880 Rehearsals. Toch kan men niet stellen dat het verschil te horen is. Arguments & Sentiments komt met een sound die gelijk is over de tracks. Die sound is uiterst uitgebalanceerd. Dat maakt het luisteren erg aangenaam en zorgt er tevens voor dat de tracks nog makkelijker blijven hangen. En dat is de kracht die nodig is. De nummers blijven hangen.

Nederland heeft natuurlijk een aantal aansprekende rockbands met toegankelijk karakter. Battersea bewijst met deze langspeler dat ze staan te trappelen om dat publiek ook graag voor zich te winnen. Arguments & Sentiments laat horen dat ze de kwaliteit om dat te bereiken in zich hebben.

23 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén