White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beaten To Death – Laat maar, deel twee: ik verhuis naar Østmarka

Østmarka? Ja, men leest het goed. Wie weet dat deel 1 de heren van Beaten To Death naar het Mastbos naarbij Breda bracht en deel 2 zelfs naar Japan, zal nu zijn wenkbrauwen fronzen. Østmarka? Ja, inderdaad. Voor Laat maar, deel twee: ik verhuis naar Østmarka blijft het uit Oslo afkomstige Beaten To Death dicht bij huis.

Østmarka

Wie de voorgaande twee reviews heeft gelezen, weet dat eerst altijd een stukje wordt uitgewijd over de band. Beaten To Death is elders op deze site al goed uitgelicht, dus check dat. Wat belangrijker is om te weten, is dat Østmarka een onderdeel is van de Oslomarka. Dit natuur gebied kan worden omschreven als een bosrijk gebied en, jawel, het is vlakbij Oslo. Dit is alvast een tip voor als men Covid-19 richting de maan heeft geschoten en weer vrijuit kan reizen.

Laat maar, deel twee: ik verhuis naar Østmarka

‘Deel twee’ is dus het derde deel van deze serie EP’s van Beaten To Death. Net als op de voorgangers zijn er vier tracks te vinden op deze release. Wederom duren ze samen niet meer dan tien minuten. Gelukkig ook maar, want anders had men gedacht dat Beaten To Death ook getroffen was door het Covid-19-virus waardoor smaak verdwenen was.

Omdat Beaten To Death toch dicht bij huis is, houdt men de lyrics ook dicht bij huis. Knallers ‘Så gjør vi så når solen slikker vårt kjøtt’ en ‘Jeg skal lage drakt av deg’ hebben een Noorse titel. Of er ook in het Noors wordt gezongen? Kan best, het is grindcore. Dit gaat niet om in welke taal men tekeer gaat, het gaat erom dat men tekeer gaat. En dat doet Beaten To Death als de beste. De laatst genoemde accentueert niet alleen de meerstemmigheid, ook de virtuositeit van de drummer.

‘The Dying Egg’ is met twee minuten en tweeëntwintig secondes de langste van deze vurige tracks. Beaten To Death laat hier wederom horen dat het grindcore is voor meer dan de liefhebbers van dit genre. Deze absolute vorm van muzikale energie herbergt voor het oplettende oor ook nog eens talloze interessante partijen en overgangen.

Even terug naar het begin. Østmarka brengt Beaten To Death dichterbij hun huis. Dat juist deze plaat vol staat – zolang men vier tracks als ‘vol’ kan bestempelen – met pure hoogstaande grindcore en niet uitwijkt naar andere genres zorgt ervoor dat Beaten To Death met Laat maar, deel twee: ik verhuis naar Østmarka de perfect titel is. Een dubbel visitekaartje voor Oslo en omstreken.

Beaten To Death - Laat Maar
Tracklist Laat maar, deel twee: ik verhuis naar Østmarka
  1. Carola (Engulfed By Stormwinds Of Death) 1:57
  2. Jeg skal lage drakt av deg 1:36
  3. The Dying Egg 2:22
  4. Så gjør vi så når solen slikker vårt kjøtt 1:57

BEATEN TO DEATH ONLINE

Website
Facebook
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén