White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beaten To Death – Laat Maar, Deel Een: Ik Verhuis Naar Mastbos

Het lijkt wel of de Noorse formatie Beaten To Death steeds dichter naar de oude plaats van de redactie van White Room Reviews kruipt. Kwam de band in het najaar als met een vinyl met een Nederlandse titel, heeft de volgende EP daar ook een locatie op iets meer dan vijfentwintig kilometer vandaan in de titel. Beaten To Death komt namelijk in eigen beheer met Laat Maar, Deel Een: Ik Verhuis Naar Mastbos.

Beaten To Death

Deze laatste maanden van het door corona geteisterde 2020 gaat in het teken staan van Beaten To Death, hoe men het ook wend of keert. Waar men eerder al ineens de vinylrelease Laat Maar, Ik Verhuis Naar Het Bos uitbracht, volgen er tot aan de jaarwisseling nog vier (!) releases van deze Noren. Voor wie het nog niet weet, Beaten To Death heeft het stempel ‘het beste sinds Nasum’ meegekregen. Kortom, geniale grindcore uit Noorwegen.

Laat Maar, Deel Een: Ik Verhuis Naar Mastbos

Deze nieuwe EP telt vier tracks. Wat deze met het bos- en natuurgebied nabij Breda te maken hebben, is niet geheel duidelijk. Maar, dat is ook de charme ervan. Die vier tracks hebben samen de astronomische lengte van exact zes en een halve minuut. Er zijn bands waar dat de speelduur van één nummer is.

Opener ‘Flatulence Of Emotions’ laat horen dat men er in nog geen anderhalve minuut een perfect grindcorenummer doorheen kan jassen. De opgefokte sound, hakkende drums en moordende riffs gelden als opzwepend in het kwadraat. Oh, en piano? Alles is mogelijk op deze korte schijf.

Het aftellen voor ‘The Night Is Young And We Are All Out Of Nekro’ onderstreept hoe energiek Beaten To Death is. De verschillende stemgeluiden geven ook een boost aan de energie, iets wat ook in ‘Self Defenestration’ duidelijk terugkomt.

Er zijn bands waarbij je niet moet spreken in superlatieven, maar in oerkreten. Dat geldt duidelijk ook voor Beaten To Death. Beaten To Death heeft namelijk met Laat Maar, Deel Een: Ik Verhuis Naar Mastbos een zeer korte release waarop je alleen keihard ‘YEAH’ kunt roepen.

Beaten To Death - Laat Maar Deel 1 Ik Verhuis Naar Mastbost

Tracklist Laat Maar, Deel Een: Ik Verhuis Naar Mastbos

Flatulence Of Emotions 1:21
Cunts Of Lulu 1:06
The Night Is Young And We’re All Out Of Nekro 2:05
Self Defenestration 2:01

BEATEN TO DEATH ONLINE

Website
Facebook
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén