White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Before The Dawn – Stormbringers

Leestijd: 1 minuut

De tijden waarin Before The Dawn gold als soloproject van Wolfheart’s Tuomas Saukkonen zijn al lang voorbij, maar welke tijden het dan wel waren voor de band, was de laatste tijd redelijk schimmig. Toch is het lange wachten voorbij, want na meer dan tien jaar krijgt Rise Of The Phoenix een opvolger. Die opvolger heet Stormbringers en ziet Before The Dawn verschijnen via Napalm Records.

Before The Dawn

Eigenlijk kan Before The Dawn wel gezien worden als een hele ervaren band, kijkend naar de line-up. Naast Tuomas Saukkonen zitten er Juho Räihä en Pyry Hanski meer dan ervaren muzikanten in de band. De eerste kan gekend worden van onder andere Swallow The Sun, terwijl de tweede onder andere in …And Oceans te vinden is. Alleen de vocalist van het gezelschap is tamelijk groen voor het metalpubliek. Paavo Laapotti zit er dan ook nog maar sinds afgelopen jaar bij.

De negen nummers op Stormbringers worden daardoor een minder genot dan dat er in potentie in zou zitten bij Before The Dawn. Misschien dat daarom de instrumentale momenten, hoe rustig soms ook, daarom ook zo floreren op deze release.

Before The Dawn - Stormbringers

Tracklist Stormbringers

01 The Dawn 1:56
02 Destroyer 4:30
03 Reveries 4:30
04 Downhearted 4:50
05 Chains 4:51
06 Divided 5:02
07 The Dark 5:10
08 Chaos Star 4:06
09 Weight 5:32

Before The Dawn online

Bandcamp
Facebook
Instagram
Twitter

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén