White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Grimentity – DSM – 5. The New Chapter

Leestijd: 2 minuten

Nee, het heeft niks te maken de wielerploeg DSM die in de Tour de France van start gaat. Dit heeft alles te maken met de debuutplaat van het uit Belarus, Wit-Rusland voorheen, afkomstige Grimentity, waarvan het album dus DSM – 5. The New Chapter heet. Dat album is geheel in eigen beheer tot stand gekomen.

Grimentity

Afkomstig uit een van de mooiste steden van het land, Minsk, tevens de hoofdstad, opereert Grimentity sinds 2018. Met enkele demo’s en een split-release op zak heeft de band de tijd genomen om hun eerste langspeler op te nemen. Het viertal, dat onder aanvoering van frontman Illia Beradulich, staat voor een flinke bak extreme muziek.

DSM – 5. The New Chapter

In het totaal staan er elf tracks op deze debuutplaat van dit kwartet. Gezien het genre is het ook niet gek dat de totale speelduur vijfentwintig minuten duurt. Er is dan ook geen track op deze release die over de grens van de drie minuten gaat. ‘Healing With Fury’ duurt zelfs maar anderhalve minuut. De extreme metal, waar de grindcore en death metal duidelijk van invloed op zijn, doet hier en daar denken aan Pig Destroyer en het meedogenloze van Misery Index.

Deze Belarussen weten hoe men de liefhebber van de meest heftige kant van de metal moet inpakken. De nodige tempowisselingen zorgen voor veel energie, terwijl de afwisseling in de vocalen, wat onder andere duidelijk wordt in ‘Blinded By The Majesty Of Own Mind’, ook voor de nodige schwung zorgt. De immer hakkende drums van Roman Drobishevski leggen een brute basis om echt even volledig los te gaan.

Grimentity windt er op DSM – 5. The New Chapter geen doekjes om. Zij zijn gekomen om de extremen der metal op een meedogenloze manier op het publiek af te vuren en dat is iets dat zij met volle overtuiging doen. Een heerlijke nieuwe strijdkracht in de wereld van metal vanuit Belarus. Muziek overstijgt alles!

Grimentity - DSM 5. - The New Chapter

Tracklist DSM – 5. The New Chapter

 1. Searching the Perfect Shade 02:10
 2. The Power of Broken 02:20
 3. Blinded by the Majesty of Own Mind 02:56
 4. Healing with Fury 01:30
 5. Psilocybin Recombination 02:51
 6. Faith Imitation 02:21
 7. A Sense of the Breath of a Flame 02:38
 8. Crimson Tones Dreams 02:14
 9. Individual Perception of Psychoanalysis 02:15
 10. The Supreme Form of Evolution 02:00
 11. DSM​-​5. The New Chapter 02:05

Grimentity online

Bandcamp
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén