White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ad Infinitum – Chapter III Downfall

Leestijd: 2 minuten

Sinds het uitkomen van Chapter I Monarchy, welke in 2020 het licht zag, is het hard gegaan met zowel Ad Infinitum zelf als met frontvrouw Melissa Bonny. In al die drukke tijden is er ook nog tijd gevonden om aan het derde hoofdstuk te werken. Dat verschijnt via Napalm Records. Met trots presenteert Ad Infinitum dan ook Chapter III Downfall.

Ad Infinitum

Het verhaal van Ad Infinitum begint eigenlijk bij Melissa Bonny zelf. Deze Zwitserse, die inmiddels ook het gezicht is van The Dark Side Of The Moon, is de band gestart en sinds 2020 heeft zij een stabiele line-up om zich heen. Ondanks dat zijzelf van Zwitserse komaf is, zijn alle andere bandleden van de Duitse nationaliteit.

In 2020 zag de eerste langspeler dus het licht, welke ook nog in een herziene, aangepaste versie onder de noemer Chapter I Revisited uit is gekomen. In 2021 volgde al de opvolger van de debuutplaat. Toen scoorde dit kwartet hoge ogen met Chapter II Legacy. Die plaat heeft nu een opvolger dus.

Chapter III Downfall

Op de nieuw plaat staan op de verschillende fysieke uitgaves twaalf tracks. De digitale variant kent ook nog twee instrumentale versies als toevoeging. Qua speelduur van de tracks is er niks van opvallende aard. Geen track is korter dan drie minuten en geen gaat voorbij de grens van de vijf minuten.

Direct start Ad Infinitum op Chapter III Downfall met overtuiging. De veelzijdige band combineert symfonische metal een rock en weet in ‘From The Ashes’ bijvoorbeeld ook nog de progressieve hoek te betrekken. Daar klinkt het op momenten alsof Evanescence met Periphery samen is gegaan. De vocalen van Melissa Bonny schitteren daarbij op deze nieuwe plaat ook als vanouds. ‘The Underworld’ onderstreept dat dit echt niet altijd op een liefelijke manier is. Die veelzijdigheid, inclusief de brute schreeuw, is haar grote troef.

Extra invloeden

Buiten de kenmerkende, brede stijl van Ad Infinitum weet de band op Chapter III Downfall ook nog subtiele hints richting de folk te maken. In ‘Ravenous’ doet de band dat erg sterk, terwijl in het middenstuk Slipknot en Otep meer van inspiratie hebben geleken. Overigens is die invloed van de folk metal ook op een andere manier te vinden op deze plaat. In afsluiter ‘Legends’ komt Chrigel Glanzmann van Eluveitie meedoen. Dat geeft een mooie wisselwerking in dat nummer. Daar tegenover staat ook dat Ad Infinitum middels ‘Under The Burning Skies’ de power ballad ook nog in de vingers heeft.

Veelzijdig is een understatement bij Ad Infinitum, maar wel op een manier dat Chapter III Downfall wel één geheel is. Dit album bewijst eens te meer waarom de spotlight zo naar deze band getrokken is.

Ad Infinitum - Chapter III Downfall

Tracklist Chapter III Downfall

1. Eternal Rains
2. Upside Down
3. Seth
4. From The Ashes
5. Somewhere Better
6. The Underworld
7. Ravenous
8. Under The Burning Skies
9. Architect Of Paradise
10. The Serpent’s Downfall
11. New Dawn
12. Legends (Featuring Chrigel Glanzmann)

AD INFINITUM ONLINE

Website 
Facebook
Instagram 

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén