White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Ad Infinitum – Chapter II: Legacy

Leestijd: 2 minuten

2020 was het jaar waarin er twee langspelers van het Zwitserse Ad Infinitum verschenen. Het betrof echter wel tweemaal dezelfde tracks. Chapter I: Reinvented was namelijk een andere kijk op de nummers van Chapter I: Monarchy. Nu is er wel een echt nieuwe plaat van die band. Via Napalm Records komt Ad Infinitum met Chapter II: Legacy.

Ad Infinitum

De symfonische metalband uit Zwitserland draait rondom de mooie vocalen van Melissa Bonny. Zij heeft dat ook al bij menig andere band mogen laten horen als gastzangeres. Ad Infinitum liet met de eerste plaat horen dat zij weten wat rocken is en goed heeft geluisterd naar onder andere Evanescence en Delain.

Chapter II: Legacy

De nieuwe plaat van Ad Infinitum telt in de standaardversie twaalf tracks. De luxere uitgaves tellen ook nog een paar instrumentale versies als extra nummers. Alle tracks duren tussen de drie en vijf minuten, wat inhoudt dat Ad Infinitum de luisteraar op Chapter II: Legacy geen bijzonder lange of korte tracks voorschotelt.

Muzikaal doet Ad Infinitum nog steeds denken aan de eerder aangehaalde bands. Opener ‘Reinvented’ en het daarop volgende ‘Unstoppable’ maken dat direct duidelijk. ‘Inferno’ is daarentegen wat symfonischer van aard, waardoor er ook meer variatie in de algehele sound van de plaat sluipt.

‘Afterlife’ is toch wel één van de meest opvallende tracks op deze nieuwe plaat van dit kwartet. Ad Infinitum krijgt hier gezelschap van Nils Molin. Dat is inderdaad de Nils die in Amaranthe ook de cleane mannelijke vocalen voor zijn rekening neemt. Hierdoor ontstaat er een mooi duet tussen Molin en Bonny. Eén van de andere echt opvallende tracks is de afsluiter van de plaat. ‘Lullaby’ is alles behalve slaapverwekkend, want de banden met de metal worden daar stevig aangehaald. Kortom, dat betekent een vurig eind van de schijf.

Ad Infinitum heeft met Chapter II: Legacy een mooi vervolg gegeven aan de weg die afgelopen jaar met de debuutplaat ingeslagen is. Echter, nu hoeft er niet direct ook een herziene versie van deze schijf te verschijnen, wat bij de eerste plaat wel gebeurde. Die nummers vlammen nu al.

Ad Infinitum - Chapter II Legacy

Tracklist Chapter II: Legacy

1. Reinvented
2. Unstoppable
3. Inferno
4. Your Enemy
5. Afterlife
6. Breathe
7. Animals
8. Into the Night
9. Son Of Wallachia
10. My Justice, Your Pain
11. Haunted
12. Lullaby

AD INFINITUM ONLINE

Website 
Facebook
Instagram 

NAPALM RECORDS ONLINE

Website
Webshop
Facebook
Twitter

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén