White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bewitcher – Cursed Be Thy Kingdom

Leestijd: 2 minuten

Het is even goed lezen, maar het is Cursed Be Thy Kingdom en niet Cursed By The Kingdom. Twee letters zijn anders, maar de lading is anders. Dat geldt ook voor het taalgebruik. Daarmee zet de band gelijk sfeer. Die band is Bewitcher en Cursed Be Thy Kingdom is hun nieuwe plaat die via Century Media verschijnt.

Bewitcher

Deze Amerikaanse metalband is afkomstig uit Portland, Oregon. De band is in 2013 ontstaan en bestaat uit drie personen. De drummer van dit gezelschap is een nieuwkomer. Aris Wales was op de eerdere twee langspelers nog niet te horen. Hij is na het uitkomen van de vorige langspeler bij de groep gekomen.

Cursed Be Thy Kingdom

In nog geen veertig minuten schotelt Bewitcher de metalhead tien tracks voor. Opener ‘Ashe’ is een intro van bijna twee minuten en telt daarmee niet echt mee als nummer. Daarom barst de echte metal pas los in ‘Death Returns…’. De uptempo metal heeft invloeden van de heavy metal, terwijl het stemgeluid ook zomaar inspiratie uit de black metal zou kunnen hebben gehaald.

Door de combinatie van pompende heavy metal met die scherpe vocalen, klinkt de band heel vurig. ‘Cursed Be Thy Kingdom’ is daar een goed voorbeeld van. Dat nummer laat op haar beurt ook horen dat Bewitcher het in de vingers heeft om tempowisselingen op een vloeiende, pakkende manier te laten verlopen. ‘Valley Of The Ravens’ laat horen dat Bewitcher ook op een meer slepend tempo de luisteraar vast weet te houden. Hier komen mysterieuze hints naar Black Sabbath naar boven, zonder dat de band de stijl aanpast.

Bewitcher laat met Cursed Be Thy Kingdom onderstrepen dat er op het gebied van metal zoveel talent op deze planeet rondloopt. Deze Amerikanen hebben met hun derde langspeler een plaat die toegang moet geven tot een breed metalpubliek.

Bewitcher - Cursed By The Kingdom

Tracklist Cursed Be Thy Kingdom

  1. Ashe
  2. Death Returns…
  3. Satanick Magick Attack
  4. Electric Phantoms
  5. Mystifier (White Night City)
  6. Cursed Be Thy Kingdom
  7. Valley of the Ravens
  8. Metal Burner
  9. The Widow’s Blade
  10. Sign of the Wolf

Bewitcher online

Website
Facebook
Bandcamp

CENTURY MEDIA ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén