White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blackmore’s Night – Shadow Of The Moon (25th Anniversary New Mix)

Leestijd: 2 minuten

Het was in 1997 de eerste langspeler van Blackmore’s Night, de band waarmee Deep Purple– en Raindbow-icoon Ritchie Blackmore de kanten van de folk ging uitdiepen. Die plaat, Shadow Of The Moon ziet Blackmore’s Night nu opnieuw uitkomen. Deze speciaal opnieuw in de mix gezette versie ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum, komt uit via V2 Records.

Blackmore’s Night

Eigenlijk behoeft het geen introductie meer, want Blackmore’s Night is al jaren een gevestigde naam. Zoals gezegd verkende Ritchie Blackmore samen met Candice Night de wegen van de folk, rock en pop. De rustieke sferen gaven een heel ander beeld van de gitarist die vooral gekend wordt van zijn werk in de bovengenoemde bands.

Shadow Of The Moon (25th Anniversary New Mix)

Ter gelegenheid van de verjaardag van dit album, is het dus opnieuw in de mix gezet. Daarmee is het geconverteerd naar high definition audio, waardoor alles veel voller klinkt. Hierdoor glijden de vocalen van Night nog zwoeler de oren in in een track als ‘Be Mine Tonight’.

De tracklist eindigt echter hier niet na de Rednex-cover ‘Wish You Were Here’. Voor deze uitgave heeft Blackmore’s Night nog twee extra tracks voor de luisteraar in petto. Dat brengt de totale tracklist op zeventien nummers. De laatste twee nummers zijn ‘Shadow Of The Moon’ en ‘Spirit Of The Sea’. Beide nummers staan ook in de normale versie op de plaat, maar hier spelen Blackmore en Night ze samen, opgenomen bij hun thuis. Dat geeft een mooie, ingetogen, warme sfeer.

De heruitgave van Shadow Of The Moon brengt niet per se iets wereldschokkend te weeg, maar Blackmore’s Night laat wel zien dat de tijd om te vieren niet vergeten wordt. De extra nummers zijn toch ook weer leuk voor de fan.

Blackmore's Night - Shadow Of The Moon

BLACKMORE’S NIGHT ONLINE

Website

V2 RECORDS ONLINE

Website
Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén