White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Bliss Of Flesh – Tyrant

De Franse metalband Bliss Of Flesh staat al jaren voor alles wat heftig is. Hun combinatie van de black en death metal zorgt ervoor dat men een breed publiek aanspreekt. Inmiddels heeft dit gezelschap hard gewerkt aan een nieuwe langspeler. Daarom presenteert Bliss Of Flesh Tyrant, welke via Listenable Records uitkomt.

Bliss Of Flesh

Deze band komt uit Calais. Calais is de overgang van het Europese vaste land naar de Britse eilanden. In dat opzicht is het ook mooi dat Bliss Of Flesh ook voor de overgangen in de muziek staat. Na een tal van kleine releases kwam in 2009 hun eerste langspeler uit. Daarna volgde er om de vier jaar een nieuwe langspeler, waarvan Empyrean uit 2017 de meest recente is.

Tyrant

Op Tyrant heeft Bliss Of Flesh negen nummers geplaatst. Alle zijn voorzien van een titel welke slechts één woord betreft. Waar ook al deze titels tamelijk kort zijn, geldt dat niet voor de lengte van de tracks. Daar neemt Bliss Of Flesh genoeg de tijd om de metalhead te trakteren op goed verzorgde, goed opgebouwde tracks.

Bliss Of Flesh laat horen dat de metal van hun echt de elementen van zowel de black als death gedoseerd in de sound naar voren laten komen. Door de subtiele noten zijn er zelfs nog momenten die ook de post-black metal raken. Opener ‘Serve’ laat dat alles gelijk goed horen.

Waar veel bands in deze hoek geneigd zijn om één tempo te hanteren, zorgt Bliss Of Flesh juist door de regelmatige doch gedoseerde tempowisselingen voor een aangename luisterervaring. Daarbij geldt ook dat de tracks naadloos in elkaar overgaan. Het intermezzo ‘Hexis’ lijkt dan ook haast één geheel met het voorgaande ‘Krieg’ en het daarop volgende ‘Panem’.

Het blijft hangen

Niet alle lange tracks in de geschiedenis zijn even goed. Valkuilen als te veel herhalen en te eentonig liggen vaak op de loer. Bliss Of Flesh heeft met ‘Mors’ ook een track van bijna acht minuten. Daar onderscheidt deze Franse band zich vooral omdat het geheel blijft hangen. De melodieën zingen ruim na het luisteren nog steeds door het hoofd. Daarnaast is de track ook uiterst gedegen opgebouwd. Zonder afbreuk te doen aan het genre, is er in de opening zelfs plaats voor rust. De meerstemmigheid komt hier ook goed uit de verf.

De jarenlange ervaring van leven in een plaats waar de overgang centraal staat, komt op Tyrant van Bliss Of Flesh goed tot zijn recht. Black en death metal gaan bij deze Fransmannen in elkaar op alsof het altijd al zo bedoeld was. Voor hen die van snoeihard houden!

Bliss Of Flesh - Tyrant

Tracklist Tyrant

  1. Serve
  2. Genesis
  3. Vanitas
  4. Krieg
  5. Hexis
  6. Panem
  7. Tyrant
  8. Mors
  9. Naturae

Bliss Of Flesh online

Facebook
Twitter

LISTENABLE RECORDS ONLINE

Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén