White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Eind november komt Our Oceans met ‘While Time Disappears’

Tegenwoordig wordt er te pas en te onpas over zogenaamde ‘supergroepen’ gepraat. Als één band dan wel dat predikaat zou verdienen, valt het op dat die term niet gebruikt wordt. Toch kan de Nederlandse band Our Oceans gezien worden als een supergroep. En laat Our Oceans nu hun nieuwe langspeler, While Time Disappears, hebben aangekondigd.

Voor hen die nog niet bekend zijn met Our Oceans: deze heren moeten gekend worden als je van rock en metal houdt en in Nederland (of ergens daarbuiten) woonachtig bent. Zanger en gitarist Tymon Kruidenier heeft zijn sporen onder andere verdiend bij Cynic en Exivious. In die laatste band speelde ook Robin Zielhorst. Deze meester van de dikke snaren heeft daarbij ook nog een andere parallel met Kruidenier: Cynic. Tevens is Zielhorst één van de belangrijkste peilers van Onegodless.

Drummer Yuma van Eekelen kent ook genoeg parallellen met de twee hiervoor genoemde heren. Hij speelde namelijk ook in Exivious. Van Eekelen kan daarnaast ook onder andere gekend worden van Pestilence. Momenteel heeft hij met twee andere meesterbassisten, Steve DiGiorgio en Jeroen Paul Thesseling, Quadvium.

Die band heeft dus While Time Disappears aangekondigd. Dat album verschijnt via Long Branch op 27 november van dit jaar. Juist, dat is nog maar een kleine maand wachten totdat deze negen tracks tellende plaat uitkomt.

Waar de leden vooral hun sporen in de metal hebben verdiend, is het bij Our Oceans meer de rock wat de klok slaat. De muziek lijkt beïnvloed door onder andere Steven Wilson, Jeff Buckley en Blackfield.

Our Oceans

Tracklist While Time Disappears

1. Unravel
2. Weeping Lead
3. The Heart’s Whisper
4. Motherly Flame
5. Passing By
6. Face Them
7. Your Take
8. You Take
9. With Hands Torn Open

Our Oceans online

Facebook 
Website 
Instagram 

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén