White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Whitesnake – Flesh & Blood

Voor veel mensen is Whitesnake ‘die band van ‘Is This Love’ en ‘Here I Go Again’’,’die band van David Coverdale’ of ‘die band waarin Adje Vandenberg speelde’. De trouwe volgers van de band weten wel beter. Al meer dan veertig jaar staat de band voor gitaargedreven muziek. Via Frontiers Music S.R.I. komt Whitesnake met zijn dertiende studioplaat: Flesh & Blood.

Deze plaat, die eigenlijk in het afgelopen kalenderjaar al verwacht werd, is de opvolger van The Purple Album. Waar die schijf nog in het teken stond van Coverdales jaren bij Deep Purple is Flesh & Blood weer een plaat met louter nieuw werk.  Dat de samenstelling van de band nagenoeg hetzelfde is als op zijn voorganger, is in de carrière van Whitesnake ook bijzonder te noemen. Alleen Michele Luppi is als toetsenist aan de band toegevoegd. De overige leden zijn hetzelfde. Dat geeft energie, energie die goed te merken is op deze plaat. ‘Shut Up & Kiss Me’ is een vurige hardrock knaller die makkelijk op te pakken is, terwijl ‘Hey You (You Make Me Rock)’ laat horen dat Whitesnake ook op een minder hoog tempo de energie goed weet te laten vloeien. Gebalde vuisten tijdens het refrein gaan automatische de lucht in.

Whitesnake anno 2019 ademt nog steeds hardrock. De ervaring zorgt er ook voor dat David Coverdale en zijn kompanen geen eentonige plaat weten te presenteren. De hardrock wordt van alle kanten belicht. ‘Always Forever’ staat voor de minder heavy kant van de hardrock en in ‘Heart Of Stone’ vindt men ook nog een krachtige ballade. Die kon natuurlijk niet ontbreken. Dat beheerst Whitesnake ook als geen ander. Overigens is die tracks met zijn bijna zeven minuten de langste van de dertien tracks op Flesh & Blood.

Voor iedereen die Whitesnake nog steeds benadert op de wijze die in de inleiding wordt aangehaald, is het goed om Flesh & Blood eens te beluisteren. Dan zal beseft worden dat Whitesnake zelfs decennia later nog steeds puike hardrock maakt. Voor de overige mensen geldt dat Flesh & Blood een heerlijke uitbreiding van de collectie is.

The Body

 

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén