White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hope Erodes – Rainwalker EP

De Belgische metalband Hope Erodes heeft na roerige tijden en een EP die nooit bedoeld was als EP, maar als promotiemateriaal, eindelijk rustiger vaarwater gevonden. Dat heeft ervoor gezorgd dat de release uit 2014 een opvolger gaat krijgen. Geheel in eigen beheer verschijnt de EP Rainwalker.

Deze nieuwe schijf van Hope Erodes telt vier tracks. Wie niet van metal houdt, heeft hier niks te zoeken, want Hope Erodes gooit er flink de beuk in. De metal van het gezelschap heeft invloeden van de death en thrash metal, maar ook modernere invloeden, zoals die van een band als Lamb Of God, zijn te horen. ‘Forthcoming’ laat dat goed horen. Daar gunt Hope Erodes de luisteraar in de break zelfs nog een moment om op adem te komen, of om rustig aan te gaan bouwen aan een nieuwe moshpitt.

Wie in één nummer een goed beeld van dit vijftal wilt krijgen, kan het beste afsluiter ‘Kriegwaisen’ beluisteren. Hope Erodes begint meedogenloos hard, om later ook de melodie weer sterk te omarmen. Dit nummer, welke met zijn bijna zeven minuten ook de langste van de EP Rainwalker is, kan worden ingebeeld worden als een samenwerking tussen At The Gates, Misery Index en As I Lay Dying, kortom veel energie, kracht en melodie in de mix.

De vier nummers van Hope Erodes laten horen dat men nu mag hopen dat deze line-up stand gaat houden. Wie de EP Rainwalker hoort, zal beamen dat het een verbluffend portie metal is.  

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén