White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Hadana – Hadana EP

Tilburg. Dat is de stad waar de leden van Hadana elkaar hebben gevonden. Hun passie voor muziek wordt samengesmolten in deze band. Waar de band live een verbluffende eerste indruk achterliet bij hun eerste show (March Of The Black Horse 4, maart 2019), heeft de band ook al een release voor liefhebbers: Hadana.

Wie de uitgave in zijn bezit wilt krijgen, moet er wel rekening mee houden dat Hadana de cassette omarmt. Voor hen die niet weten wat dat is, YOU SUCK. Op deze release staan drie tracks die samen nog geen tien minuten van een mensenleven vergen. Tenminste, voor hen die van obscure metal houden.

‘Bottom Feeder’, waarmee geopend wordt, zet gelijk de toon. De invloeden van de hardcore, post-metal en black metal worden omgebogen tot een sound die een dikke middelvinger is naar alles wat helemaal glad geproduceerd is. De rauwe vocalen, een krijs die tot diep van binnen te voelen is, halen de banden met de obscure metal aan, terwijl het drumwerk, welke vaak als subliem te bestempelen is, een fundament weg legt, waar elke metalhead van kan genieten. ‘Antagonized/Neutralised’ en ‘To The Heart’ halen beide de drie minuten niet. Die tijd wordt wel uiterst goed benut. Dat Hadana ook samples durft in te zetten, getuigd van ook een verfrissende blik naar hun eigen creatie.

Zie Hadana als het niet gebakken stuk bief, welke wordt verorberd met een stalen gezicht, zittend bij het licht van één kaars in een donkere kelder. Het mag in eerste instantie vreemd klinken, maar wie door kauwt, proeft de kwaliteit, de intensiteit en de woede. Het eerste hoofdstuk smaakt naar een boek, een heel dik boek.

33 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén