White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blood Eagle – To Ride In Blood & Bathe In Greed II

Leestijd: 2 minuten

Juist. Deel II. De Deense supergroep Blood Eagle, waar ex-leden van onder andere Volbeat en Hatesphere de krachten hebben gebundeld, bracht in september To Ride In Blood & Bath In Greed I uit. Dat waren toen drie tracks, welke de ondergetekende even compleet zijn ontgaan. Nu is de tweede EP daar. Net als zijn voorganger komt To Ride In Blood & Bathe In Greed II uit via Nuclear Blast.

Op deze schijf staat één nummer meer dan op zijn voorganger. Iets minder dan een kwartier aan muziek heeft Blood Eagle voor de luisteraar in petto. Die moet wel into death metal zijn, want dat is het wat de klok slaat bij Blood Eagle. ‘Eyes Sewn Shut’, welke meer dan een derde van de speeltijd opeist, is een mooi visitekaartje voor dit gezelschap. De death metal is zowel bruut als opzwepend. Zie het alsof de death metal met de rauwheid van Lamb Of God wordt gespeeld.

Dat het ook snel kan, bewijst Blood Eagle in ‘Kill Your Tyrants’, welke ook op de EP uit 2013 stond. In minder dan anderhalve minuut raggen de heren alles aan flarden wat ze tegenkomen. Geen compromissen, gewoon snoeihard beuken. ‘For Those Who Remain’ laat horen dat de gitaren ook meer groovend kunnen spelen. Dat zorgt voor mooie diversiteit op de schijf.

Het wordt gewoon tijd dat Blood Eagle een langspeler aan de luisteraar gaat voorschotelen. De vier krachtige nummers zijn om voordat men er erg in heeft. Deze supergroep weet eens wel te overtuigen. Meer.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén