White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

DOOL – Love Like Blood EP

Leestijd: 2 minuten

En toen was de band er ineens: DOOL. Recensies unaniem lovend over Here Now, There Then, fabelachtige indrukken bij de shows. Ryanne van Dorst en haar band maakten indruk, zelfs bij hen die zelden met complimenten strooien. Wie DOOL live heeft mogen aanschouwen, weet dat ze een klassieker die niet ven hen is ook graag ten gehore brengen. Dat nummer staat nu centraal op de nieuwe EP. Love Like Blood komt uit via Prophecy Records.

De EP, welke op 10” vinyl gelimiteerd is tot slechts 1000 stuks, telt drie nummers. De eerste is ook direct de naamgever van de schijf. Het origineel komt vaak voor in lijstjes waarin de beste muziek ooit wordt samengevat, maar DOOL weet op een geheel eigen wijze invulling te geven aan de klassieker van Killing Joke. ‘Love Like Blood’ is natuurlijk live al regelmatig bewierookt, maar ook de studioversie verdient die complimenten. DOOL maakt ‘Love Like Blood’ misschien nog wel mystieker dan het nummer al was. Het lagere tempo, de zware baslijnen en de vocalen zorgen hier voor.

De overige twee tracks van de EP Love Like Blood kunnen al gekend worden. ‘She Goat’ en ‘In The Darkest Hour’ staan er in liveversies op. Beide nummers zijn afkomstig uit de set die DOOL speelde op het Rock Hard Festival in 2018. Dan blijkt eens te meer dat DOOL live indrukwekkend is. Wie Here Now, There Then kan dromen, waar beide nummers in de studioversie op staan, zal ervaren dat live alles net iets anders is, zonder de nummers van hun ziel te beroven. Daarbij geldt ook dat de intensiteit tot in de huiskamer te voelen is.

DOOL. Misschien is het zaak om er zo min mogelijk woorden aan te besteden, zodat iedereen nog eerder dit kan gaan luisteren. Er zijn weinig acts die zo’n verpletterende, adembenemende indruk hebben achtergelaten als DOOL. Dat wordt op de EP Live Like Blood gewoon voortgezet. Fenomenaal en intens.  

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén