White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blue Öyster Cult – Cult Classic

Leestijd: 2 minuten

Wie Blue Öyster Cult zegt, zegt waarschijnlijk in diezelfde adem ‘Don’t Fear The Reaper’. Deze klassieker uit de rock zorgde in de jaren ’70 veel bekendheid voor deze Amerikaanse band. Hoewel deze groep nog steeds bestaat, is er sinds 2004 geen nieuwe muziek meer uitgekomen. De nieuwe release is ook geen nieuwe studioplaat. Cult Classic, welke uitkomt via Frontiers Music s.r.l., is een mooie verzameling van waar Blue Öyster Cult voor staat en dan een beetje opgepoetst.

Deze schijf opent met ‘Don’t Fear The Reaper’, die later ook nog op de schijf staat als versie voor tv,  welke dan weer een seconde langer duurt. Daarna wordt het vooral wat steviger. Blue Öyster Cult heeft veel rock- en metalbands beïnvloed en met deze samenvatting laat de band horen waarom. ‘Godzilla’ zal iedereen die maar iets heeft met de elektrische gitaar op zijn puntje van de stoel laten zitten. Overigens staat ook deze track er ook in de versie voor tv op.

De veertien nummers op Cult Classic, waarvan twee tracks er dus tweemaal op staan, zullen bij de liefhebbers van classic rock wel deels bekend zijn. ‘Astronomy’ kan ook gekend worden doordat Metallica dit nummer nog eens op een plaat voor covers heeft geplaatst. Voor hen die onbekend zijn met het origineel: ga die zeker luisteren. Hier laat Blue Öyster Cult goed horen dat zij ook op een vertellende wijze de hardrockliefhebber helemaal weten in te pakken.

Natuurlijk kan men vooral stellen dat dit een verzameling nummers betreft die al in de platenkast aanwezig zouden moeten zijn, maar anderzijds is het juist ook een mooie reden om deze vaak ondergewaardeerde band in de spotlight te zitten. Cult Classic is inderdaad een schijf voor cult klassiekers.

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén