White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blueminded – Break The Silence

Tijden komen en tijden gaan. Toen White Room Reviews nog de oude website had en Hans K. nog onder de levende zielen was, had hij een review geschreven voor het Nederlandse Blueminded. Die band heeft nu een nieuwe plaat uitgebracht. Blueminded heeft namelijk Break The Silence uit.

Blueminded

De band vindt haar roots in 2012, maar zag pas jaren later de eerste langspelers uitkomen. Beïnvloed door een breed scala aan rockbands ontwikkelde de band zich, maar zag zich tegengehouden door Covid-19 ook genoodzaakt geduld te bewaren. Break The Silence is daarom ook later verschenen dan gepland.

Break The Silence

De release telt twaalf nummers die samen goed zijn voor een klein uur aan muziek. Daarin laat Blueminded horen dat Break The Silence rock in de breedte benut. ‘Gerry’s Song’, wat ruimschoots de langste track van de plaat is, is namelijk een rustige track, met complimenten aan de toetsenist, waarin hints naar U2 hoorbaar hoorbaar zijn, terwijl in ‘Too Long’ qua stemgeluid nog ergens de verbinding met Franky Goes To Hollywood te maken is.

Break The Silence opent met ‘Walk The Line’. Die single is ook online te bewonderen en laat horen dat deze heren het rocken in de vingers hebben. Versta hier wel dat het goed verzorgde rock is. De uiterst goed gemixte plaat laat alle muzikanten goed tot hun recht komen. ‘Why’ onderstreept dat ook. Dat is echt klasse.

De langverwachte nieuwe studioplaat van Blueminded, Break The Silence, laat horen dat het misschien wel even stil mag zijn geweest, maar dan heb je ook wat. Pure kwaliteit als het om rock gaat.

Blueminded - Break The Silence

Tracklist Break The Silence

 1. Walk the Line (5:14)
 2. We Belong Together (4:37)
 3. More Than Meets the Eye (4:11)
 4. Fly (4:48)
 5. Too Long (5:04)
 6. Gerry’s Song (7:12)
 7. Why (4:27)
 8. Follow You (4:05)
 9. Can’t Wait a Lifetime (4:16)
 10. Fall from the Sky (4:19)
 11. In Dreams (4:31)
 12. Break the Silence (5:11)

Blueminded online

Website
Facebook
Twitter

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén