White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blues For Neighbors – From Roaming About

Leestijd: 2 minuten

Als men het word blues in de mond neemt, zal vaak direct gedacht worden aan de Verenigde Staten. De tijden dat zij het patent op landelijke blues hadden, zijn al lang vervlogen. Blues For Neighbors komt uit het Poolse Wroclaw en heeft nu de langspeler From Roaming About uitgebracht.

Blues For Neighbors

Er klinken veel geluiden in Blues For Neighbors, maar al die wisselende instrumenten worden maar gespeeld door twee muzikanten. Dat duo heeft echter al jaren het Amerikaanse gevoel wel in de vingers. Gedurende de periode waarin corona over de wereld raasde, hebben zij veel muziek op de wereld losgelaten.

From Roaming About

In een ruim half uur schotelen de twee heren de luisteraar acht nummers voor. De vocalen worden door hen beide voor hun rekening genomen. Beide spelen ook gitaar, maar daarnaast komen ook onder andere de banjo en mandoline in de sound terug. Hierdoor weet het duo van Blues For Neighbors met tracks als ‘Mr. Ike’, waarmee de schijf opent, en ‘Dark Prayer Blues’ de luisteraar het gevoel mee te geven dat men in de schemering op een houten veranda van een aan onderhoud onderhevig landelijk huisje speelt.

Van de acht nummers op From Roaming About zijn er zeven van de hand van Blues For Neighbors zelf. Eén nummer is dat niet. ‘Sally In The Garden’ kan dan ook in vele versies gekend worden, gezien deze onder de traditionals geschaard wordt. Blues For Neighbors geeft ook een mooie draai aan deze track.

De blues van Blues For Neighbors op From Roaming About laat horen dat men de donkere kant van de blues op een mooie manier weet te vertolken. Blues hoeft dus echt niet alleen uit de Verenigde Staten te komen, want Polen heeft met dit duo ook een mooie troef in de hand.

Blues For Neighbors - From Raoming About

Tracklist From Roaming About

1.Mr. Ike 04:42
2.Dark Prayer Blues 03:41
3.Each Drop Is The Ocean 03:09
4.Dead Man Boogie 02:30
5.I Suffer 04:57
6.Falling Trees 05:47
7.Sally In The Garden 04:48
8.Smoking With Satan 04:27

Blues For Neighbors online

Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén