White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beyond The Labyrinth – xxV

Leestijd: 2 minuten

xxV. Inderdaad, de twee x-en staan klein en de ‘V’ groot. Dat is niet zonder reden gedaan. Beyond The Labyrinth speelt namelijk met deze titel, xxV, in op meerdere zaken die bij de band spelen. De groep vierde namelijk het vijfentwintigjarig jubileum, maar zag middels deze plaat ook hun vijfde langspeler uitkomen. Vandaar die woordspeling in de titel van deze in eigen beheer uitgebrachte release.

Beyond The Labyrinth

Ooit gestart in 1996 heeft de groep de liefde voor de classic rock door de jaren heen goed geëtaleerd. Dat bleek ook op de ep Brand New Start. Die release onderstreepte de doorstart van dit Belgische gezelschap. Ondanks de huidige technieken weet deze groep de tijdsgeest van de classic rock goed weg te zetten.

xxV

Nu is er dan die vijfde langspeler. De schijf is geheel in eigen beheer, en dan ook echt vooral thuis, opgenomen. De reden laat zich wel raden. Gelukkig is tegenwoordig thuis opnemen geen straf meer, wat ook op xxV blijkt, want de sound van Beyond The Labyrinth klinkt erg goed en goed verzorgd. In ‘Nothing Comes For Free’ is dat onder andere aan een enkele sublime geplaatste noot op de bas te horen. Dat soort details maken het verschil.

Beyond The Labyrinth waarschuwt de luisteraar uitgebreid voor de aanwezigheid van de ‘80’s-synths. ‘Dedicated To Sir J./Rush Rush Rush’ onderstreept die aanwezigheid. Beyond The Labyrinth weet op deze manier de liefhebbers van onder andere Deep Purple zonder moeite in te pakken.

Extra tracks

Wie xxV van Beyond The Labyrinth op cd aanschaft, krijgt er ook twee bonustracks bij. ‘Healer’ en ‘Wings’, welbekend bij de fans, zijn speciaal voor deze release ook opnieuw opgenomen. Dat geeft extra glans aan de cd-uitgave, waarbij ook de inleg met de verhalen achter de tracks een waardevol extraatje is.

Dat deze Belgen van Beyond The Labyrinth de zaken goed voor elkaar hebben, laten zij overduidelijk horen op xxV. Op deze manier blijkt dat die hele corona-periode ook voordelen kan hebben gehad, want op deze release kan men meer dan trots zijn.  

Beyond The Labyrinth - xxV

Tracklist xxV

1.Altitude For Energy 03:54
2.Louder Than Thunder 03:49
3.Invisible Battle Scars 04:46
4.Nothing Comes For Free 03:19
5.Dedicated To Sir J./Rush Rush Rush 04:19
6.Falcon Eye 04:09
7.In Camera 03:59
8.This Is How We Roll 03:47
9.Improve, Enhance 03:27
10.Up There In The Sky 03:42
11.Rise Above 04:11
12.Long Way Home 04:03
13.Healer (2021 version) 04:12
14.Wings (2021 version) 04:37

Beyond The Labyrinth online

Website
Bandcamp
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén