White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beyond The Event Horizon – Leaving The 3rd Dimension

Leestijd: 2 minuten

Poznań is één van de grotere steden van Polen. Het is de stad van de oude universiteit, van de klimaattop van 2008 en één van de oudste steden van het land. Poznań is ook de stad van Beyond The Event Horizon. Die Poolse band, Beyond The Event Horizon dus, komt met Leaving The 3rd Dimension.

Beyond The Event Horizon

De band, soms ook afgekort tot BTEH, is ontstaan in 2010. De groep bestaat uit vier leden, maar kent op deze release voor een flink aantal tracks een andere bassist van dienst. Event Horizon was in 2014 de eerste release van de band, om in 2018 met FAR een opvolger te krijgen.

Leaving The 3rd Dimension

Nu is Beyond The Event Horizon dus aangekomen bij de derde langspeler uit hun carrière. Leaving The 3rd Dimension telt een negental nummers. Samen genereren die een klein uur aan muziek. Daarvan zijn ’37 Deep’ en ’36 Inverted Sunrise’ met ruim acht minuten de langste.

De muziek van Beyond The Event Horizon laat zich kenmerken door de elementen van de post-rock en de afwezigheid van de zang. Dat zorgt voor een mooie beleving. ’30 New Chapter’ is daar een goed voorbeeld van. De band laat daar horen dat ze zeer vakkundig kunnen spelen met de contrasten binnen de muziek. Beyond The Event Horizon durft het namelijk ook aan om zwaardere akkoorden weg te leggen als basis voor soms spacy melodieën. ISIS lijkt dan ook van invloed, evenals Russian Circles.

Het mooie van Leaving The 3rd Dimension is dat de luisteraar de negen nummers als een flow ervaart. Als men bij ’39 Love On A Real Train’ het aardse verlaten lijkt te hebben om ver in de ruimte tussen de sterren door te vliegen, weet men dat er echt een reis is ondergaan. Die track sluit de plaat op een fascinerend sterke manier af.

Beyond The Event Horizon heeft met Leaving The 3rd Dimension een post-rock plaat gemaakt die de spotlight naar zich toe trekt. Het moge duidelijk zijn dat Poznań hier nog een visitekaartje heeft afgegeven.  

Beyond The Event Horizon - Leaving The 3rd Dimension

Tracklist Leaving The 3rd Dimension

1.Dark matter 06:44
2.Deep 08:29
3.Together 06:56
4.Leaving the 3rd dimension 03:58
5.Away from home 07:56
6.Long distance 05:34
7.Inverted sunrise 08:24
8.New chapter 05:00

Beyond The Event Horizon online

Bandcamp
Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén