White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Fuming Mouth – Beyond The Tomb EP

Leestijd: 2 minuten

De naam Fuming Mouth zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen. Dat is ook niet gek, gezien de voorgaande jaren. Toch is Fuming Mouth inmiddels neergestreken bij Nuclear Blast. Dat zal niet voor niks zijn. Via die platenmaatschappij komt Fuming Mouth met de EP Beyond The Tomb.

Fuming Mouth

Ondanks dat de roots van deze Amerikaanse metalband al teruggaan naar 2013 kwam Fuming Mouth pas in 2019 met de eerste langspeler. The Grand Descent zorgde er wel direct voor dat de band zich in de kijker heeft gespeeld. Die plaat kwam namelijk nog uit via Triple B Records. Nuclear Blast is dan direct een veel groter podium.

Beyond The Tomb EP

Deze eerste release op Nuclear Blast van Fuming Mouth telt in het totaal drie tracks. Samen zijn die voor iets meer dan twaalf minuten aan muziek. Afsluiter ‘Road To Odessa’ is met exact drie minuten de kortste van dit trio aan nummers. Opener ‘Beyond The Tomb’ telt daarentegen bijna vijf minuten en is dan ook de langste van deze release.

‘Beyond The Tomb’ laat horen dat deze Amerikanen hun metal vooral met de invloeden van de death metal inrichten. Daarbij lijken ook de sludge en crust van invloed. De gierende gitaarpartijen die de band er bij vlagen ingooit, geven een mooi contrast met de zware ritmes. ‘Master Of Extremity’ laat dat contrast ook goed horen. Afsluiter ‘Road To Odessa’ bewijst dat de doom binnen de death metal ook niet uitgesloten hoeft te worden.

De drie tracks op de EP Beyond The Tomb gelden als een mooi visitekaartje voor Fuming Mouth. Deze extreme metalband laat een mooie blend van heavy stijlen horen. Laat die langspeler maar komen.

Fuming Mouth - Beyond The Tomb

Tracklist Beyond The Tomb EP

  1. Beyond The Tomb
  2. Master Of Extremity
  3. Road To Odessa

Fuming Mouth online

Website
Twitter
Facebook
Bandcamp

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén