White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Burning Witches – The Witch Of The North

Leestijd: 2 minuten

Het verhaal begon in 2015 in Zwitserland, maar inmiddels geldt Burning Witches toch wel als een Zwitserse band met een Nederlands tintje. Die band komt nu met de nieuwe langspeler. Via Nuclear Blast ziet het vrouwelijke gezelschap van Burning Witches de full lenght The Witch Of The North verschijnen.

Burning Witches

De vijfkoppige band staat inmiddels al meer dan een half decennium voor heavy metal. Waar de oorsprong in Zwitserland ligt, gold dat er een periode is geweest waarin veertig procent van de band uit Nederlandse dames bestond. Inmiddels geldt dat alleen zangeres Laura Guldemond nog van Nederlandse komaf is.

Burning Witches bracht in 2017 de eerste langspeler uit. Die naar de band zelf genoemde schijf kreeg in 2018 al een opvolger. Hexenhammer zette daarna de band op de internationale kaart. In het door corona gesierde jaar verscheen Dance With The Devil. Die plaat krijgt dus nu al een opvolger.

The Witch Of The North

De nieuwe langspeler van Burning Witches duurt net iets meer dan een uur. De band schotelt de metalhead dan, inclusief bonusnummer ‘Hall Of The Mountain King’y, veertien tracks voor. Van drie daarvan geldt dat zij als intro of interlude gezien kunnen worden, zoals opener van de plaat ‘Winter’s Wrath’.

Daarom begint de plaat pas echt als ‘The Witch Of The North’ wordt ingezet. Dan blijkt dat, ondanks de wisseling op het gebied van gitaar, de heavy metal nog altijd hoog in het vaandel wordt gedragen. ‘We Stand As One’ is daar ook een goed voorbeeld. De pompeuze riff zorgt voor een lekker stuwend karakter, terwijl de teksten makkelijk mee te brullen zijn.

Onder aanvoering van Laura

Burning Witches bracht met Dance Of The Devil de eerste langspeler met Laura Guldemond aan het front uit. Nu lijkt ze de band nog meer aan te voeren. ‘Flight Of The Valkyries’ onderstreept dat bijvoorbeeld. Dan blijkt dat zij perfect weet hoe het metalpubliek bespeeld moet worden. ‘The Circle Of Five’ laat horen dat het stemgeluid bij Burning Witches zeker niet eenzijdig bestempeld kan worden.

Eén ding wel opvallend aan deze sterke plaat. ‘Hall Of The Mountain King’ staat bestempeld al bonusnummer. Wie de uitgaves – cd, 2lp, cassette en digital – onder de loep neemt, ziet dat deze track overal van de partij staat. Daarmee is deze Savatage-cover niet exclusief. Maar, omdat Savatage hier op een voetstuk wordt gezet, wordt dat niet als erg gezien.

De vijf dames van Burning Witches laten met hun heavy metal horen dat het echt niet per se een mannenwereld is. Deze vierde langspeler bewijst dat het quintet nog steeds groeiende is. Burning Witches laat met The Witch Of The North de heavy metal zegevieren.  

Burning Witches - The Witch Of The North

TRACKLIST THE WITCH OF THE NORTH

01. Winter’s Wrath
02. The Witch Of the North
03. Tainted Ritual
04. We Stand As One
05. Flight Of The Valkyries
06. The Circle Of Five
07. Lady Of The Woods
08. Thrall
09. Omen
10. Nine Worlds
11. For Eternity
12. Dragon’s Dream
13. Eternal Frost

BURNING WITCHES ONLINE

Facebook
Instagram
Twitter
Nuclear Blast

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

Ralf W.
Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén