White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Beyond The Black – Hørizøns

Leestijd: 2 minuten

Hoewel de Zwitserse metalband rondom Jennifer Haben, Beyond The Black, pas in 2014 zijn oorsprong vond, is de groep toch al toe aan de vierde langspeler uit hun carrière. De opvolger van het in 2018 uitgekomen Lost In Forever komt net als die plaat uit via Napalm Records.

Waar men in de metalwereld al bekend is met de metal umlaut, zoals in Motörhead en Mötley Crüe, bevat de titel van deze plaat een ander taaltechnische markering. De plaat kent streepjes door de ‘o’s van Hørizøns. Wie de titeltrack ziet, mist die aanduidingen wel. Dan blijkt dat het gewoon een hippe gimmick gaat en dat het geen invloed heeft op de uitspraak.

De symfonische metalband uit Zwitserland laat op deze plaat horen dat Jennifer Haben een frontvrouw is waar menig concurrerende band jaloers op zal zijn. Zij leidt met haar stem de muziek op grootse wijze, maar weet zo ook uit een brede range van muziekliefhebbers mensen naar de band toe te trekken. ‘Wounded Healer’ laat dat goed horen. Liefhebbers van hardrock zullen daar ook content mee zijn.

Naast het feit dat Jennifer Haben een sterke dame aan het roer is, is de band ook strak. De wisselende fundamenten worden vakkundig gelegd. Opener ‘Horizons’ laat horen dat Beyond The Black in de verte nog iets weg heeft van Delain, terwijl ‘Human’ ook de groteske kant van deze symfonische band onderstreept. ‘Marching On’ valt op door de afwisseling tussen de mannelijke en vrouwelijke vocalen. Op die manier zorgt Beyond The Black er ook voor dat dertien tracks met veel variatie worden voorgeschoteld.

Met Hørizøns laat Beyond The Black horen dat zij zich definitief in de rijke groep female fronted metal bands met kwaliteit vestigt. Deze vierde langspeler zal iedereen die iets met of symfonische metal of met female fronted metal heeft goed doen.

BEYOND THE BLACK online:

FACEBOOK
INSTAGRAM
NAPALM RECORDS

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén