White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Jessica Wolff – Para Dice

Leestijd: 2 minuten

De Finse dame Jessica Wolff kan niet worden gezien als een passief persoon. Zij wint snel aan bekendheid met haar muziek. Daarnaast is ze ook actrice, stuntvrouw en actief beoefenaarster van kungfu. Toch heeft ze tijd gevonden om met haar band een nieuwe langspeler op te nemen.

Deze derde full-lenght uit haar carrière heet Para Dice. De schijf verschijnt via Metalopolis Records. Het album laat in tien tracks horen waar deze muzikale avonturierster voor staat. Alle tracks zijn overigens van een lengte waarmee ze op de radio gedraaid zouden kunnen worden.

De muzikale stijl van Jessica Wolff hangt ergens in het midden van de rock, hardrock en metal. ‘Kill Switch’ laat dat goed horen. Waar de coupletten nog iets weg hebben van The Cranberries weet Jessica Wolff tijdens het refrein juist de banden met bands als Evanescence en Delain aan te halen.

De kracht die Jessica Wolff uitstraalt met tracks als ‘Perfect Kind Of Wrong’, ‘All The Right Things’ en ‘Fight Forever’ heeft ook iets weg als Pink die flink aan het rocken is geslagen. Overigens laat dat laatst genoemde nummer, welke ergens ook nog iets weg heeft van de jonge Avril Lavigne, ook op een ijzersterke manier horen dat ze ook een sublieme band om zich heen heeft verzameld.

Para Dice onderstreept waarom de ster van Jessica Wolff zo snel rijzende is. Haar door hardrock beïnvloede rock is aanstekelijk. Daarbij zorgt ze voor veel variatie in de songs en bezit ze een goede band. Kortom, Para Dice zal die ster alleen maar verder doen rijzen.

Tracklist Para Dice

  1. Ella’s Song
  2. Perfect Kind Of Wrong
  3. All The Right Things
  4. The Sunny Side Of The Bay
  5. Kill Switch
  6. Fight Forever
  7. Superhero
  8. Demons
  9. Take Me Away
  10. Strangers

Jessica Wolf Online

Website
Facebook
Youtube

33 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén