White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Oliver Pesch – Kid With A Dice

Men zal maar de achternaam Pesch dragen en muziek gaan maken. De kans is echter aannemelijk dat het niet close familie is, gezien Doro geen kinderen heeft. Nee, Oliver Pesch begeeft zich in een heel ander spectrum van de muziekwereld, iets wat hij laat horen op Kid With A Dice.

Oliver Pesch

De uit Rotterdam afkomstige muzikant is al in de smaak gevallen bij onder andere Leo Blokhuis en Rob Stenders. Teven speelde hij op een aantal toonaangevende festivals, deelde het podium met onder andere Novastar en Danny Vera en had hij de topsong op NPO 2. Dat schept natuurlijk wel verwachtingen van de debuutplaat.

Kid With A Dice

Op Kid With A Dice presenteert Oliver Pesch zich in elf tracks. Binnen die driekwartier aan muziek valt ook de single ‘Shelly (Lollapalooza)’. Saillant detail voor deze review: juist daar is de ontvangen CD net wat beschadigd, zodat de release die track niet wil op deze manier aan de ondergetekende toont. Echter, die song is al bekend en smaakte al naar meer. Denk aan Bob Dylan meets Tom Petty met een vleugje The Beatles.

De setting waarin Oliver zijn songs speelt, is bescheiden en zorgt voor warmte. Dat blijkt ook in ‘You Drop Your Gun’. Daarin ligt ook de rol van man achter de productie verscholen. Dat is Dave Menkehorst, iemand die onder andere ook bekend is van zijn werk voor Bertolf. Dat geeft een mooi gevoel mee aan deze release. Daarbij geldt ook dat de variatie op Kid With A Dice erg prettig is. Van gevoelig naar sfeervol, waarbij de overkant van de Noordzee maar eens te meer van invloed lijkt, maar in ‘You Found Your Lover’ zou ergens ver ook nog een bruggetje naar Racoon gelegd kunnen worden.

Kid With A Dice kwam op de wereld met vele verwachtingen, maar het moge duidelijk zijn dat Oliver Pesch die verwachtingen meer dan inluidt. Als een debuutplaat zo lekker is, is het nu zaak dit vast te houden. De potentie is er.

Oliver Pesch - Kid With The Dice

Oliver Pesch online

Website
Instagram
Facebook

Revanche Records online

Website

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén