White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Black Hawk – Soulkeeper

Als het om ervaringsjaren gaat in de muziek, heeft het Duitse Black Hawk niet te klagen. Deze heren weten wat het is om te rocken. Inmiddels is dit kwartet dan ook toe aan hun achtste studioplaat. Dat nieuwe album van Black Hawk heet Soulkeeper en verschijnt via Fastball Music.

Black Hawk

De basis voor Black Hawk is al aan het begin van de jaren ’80 gelegd, maar toch kwam pas na de herstart aan het begin van dit millennium hun eerste langspeler uit. Daarmee had de band de smaak te pakken, al traden er nog wel de nodige wisselingen in de line-up op. Aan kracht vooruit heeft dat niet ingeboet.

Soulkeeper

De mooi verzorgde digipak ademt al vanaf het moment dat het folie er nog af moet de sfeer van metal. Dat moet Black Hawk nagegeven worden. De openingsriff van de titeltrack, waarmee de plaat begint, maakt gelijk ook duidelijk dat Black Hawk Soulkeeper erin knalt om keihard te rocken.

De lijn van de muziek van dit gezelschap ligt ergens op een weg waar Iron Maiden, Saxon en Judas Priest ook niet ver weg zijn. De heavy metal wordt hoog in het vaandel gedragen, met recht. Black Hawk doet het namelijk in volle overtuiging. De openingsriff van ‘Better Times’ doet nog denken aan ‘Snakehole’ van Moth Haven, de opgeheven band van de ondergetekende met wijlen Hans K. en Mike v.G., beide ook betrokken bij White Room Reviews. Overigens is de rest van dat nummer totaal niet vergelijkbaar. De track onderstreept ook de kracht van de backing vocalen bij Black Hawk,welke meermaals op Soulkeeper de boel aanstekelijk maken. Dat geldt ook voor het puike gitaarwerk op sologebied. De luchtgitaristen kunnen helemaal losgaan met deze plaat.

Soulkeeper is een langspeler geworden die laat horen dat de heavy metal nog steeds met trots gespeeld wordt door Black Hawk. Liefhebbers van de genoemde bands moeten dit zeker checken. Niet origineel, maar echt wel meer dan prima.

Black Hawk - Soulkeeper

Tracklist Soulkeeper

  1. Soulkeeper
  2. Angry Machines
  3. War Zone
  4. Better Times
  5. Survivor
  6. Bells Of Death
  7. Bullet
  8. Mystic
  9. We Stay Strong
  10. Rock ‘n’ Roll In My Head

Black Hawk online

Website
Facebook

FASTBALL MUSIC ONLINE

Website
Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén