White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

March Of The Black Horse @Black Horse, Roosendaal

Leestijd: 3 minuten

Het is al even geleden, maar ja, de ondergetekende kreeg in de dagen erna toch ook nog het Covid-19-virus op bezoek, en toen vloog de tijd om. Dat neemt niet weg dat March Of The Black Horse geen noemenswaardig feestje was. Integendeel. Het indoor metal festival in Roosendaal was om meerdere redenen een goed feest.

Muziek

Natuurlijk staat March Of The Black Horse bekend om de muziek. De organisatie van dienst had ditmaal echter wel wat meer hobbels te nemen. Waar de line-up eigenlijk al lang rond was, kwamen er in de laatste dagen nog wat wijzigingen in het programma. De redenen waarom moge duidelijk zijn.

Toch stond er een mooie line-up. Opener Radeloos///Ziedend had een bijzondere cocktail voor de vroege vogels in petto. Invloeden van zowel grindcore, black metal, sludge en doom leken tastbaar, al had het publiek nog te weinig bier achter de kiezen om er echt in op te gaan. Misschien kwam dat ook omdat velen elkaar een tijd niet hadden gezien en dus eerst het glas met elkaar wilden heffen. Heel anders was dat bij Razorblade Messiah. Deze energieke band wist de bezoekers meer naar voren te krijgen, iets waar dit viertal altijd weinig moeite mee heeft.

Bingo is troef

Het avondblok met bands werd gevormd door Nephylim, Caedere en The Covernant. Dat gebeurde echter nadat de bingo plaats had gevonden. Sinds de eerste editie van March Of The Black Horse is de metalbingo een feit. In Roosendaal en omstreken staat de Black Horse bekend als ‘bingotent’. Ditmaal waren er weer mooie prijzen te winnen, mede mogelijk gemaakt door gave tattoo-artiesten. Wederom was de bingo een succes, waarbij vele metalheads uiterst serieus over hun cijfers gebogen zaten.

Bij een valse bingo moest wel een liedje gezongen worden. Zou daarom de ex-zanger van Embers Of Oblivion en Onheil een valse bingo hebben gehad, want die mocht zodoende toch nog even zijn zangkunsten laten horen. Juist de aanwezigheid van die bingo, en van het frietkot in de zaal, maken March Of The Black Horse net wat anders dan menig ander indoor metal festival. In combinatie met de immer aanwezige gezelligheid, de lekkere variatie aan bands kan er dan ook gesteld worden dat het weer een geslaagd feestje was.

March Of The Black Horse online

Facebook

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 White Room Reviews

Thema door Anders Norén