White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

New Found Glory – Forever + Ever x Infinity

Wie poppunk zegt, zou heel goed daarna New Found Glory kunnen zeggen. De Amerikaanse band draait al sinds het eind van de jaren ’90 van de vorige eeuw mee aan de top van het genre. Energiek en aanstekelijk zijn dan ook woorden die altijd centraal hebben gestaan bij New Found Glory.

Inmiddels is de groep alweer toe aan de tiende studioplaat. Die schijf heet Forever + Ever x Infinity en komt uit via Hopeless Records. Deze schijf is alweer de vierde langspeler zonder gitarist Steve Klein. Blijkbaar bevalt het New Found Glory als viertal nog steeds prima. Op deze nieuwe plaat staan vijftien tracks.

Voorop gesteld: mensen houden van poppunk of niet. Er is daarin geen middenweg. Toch laat New Found Glory in de openingstrack van Forever + Ever x Infinity horen dat men ook het zwaardere werk niet schuwt. ‘Shook By Your Shaved Head’ knalt er gelijk in, maar heeft ook een zwaardere ondertoon. Daarentegen staat dat tracks als ‘Double Chin For The Win’ en ‘Greatest Of All Time’ wel recht toe recht aan poppunk zijn.

Omdat bijna alle tracks tussen de twee en vier minuten duren, vallen ‘More And More’ en afsluiter ‘Slipping Away’ op. De eerste duurt meer dan vier en de tweede zelfs meer dan vijf minuten. ‘More And More’ is een ingetogen track waarbij New Found Glory de gevoelige kant van de mens de kans geeft te stralen. ‘Slipping Away’ combineert diezelfde rust met opzwepende stukken. Een mooi staaltje songwriting in de hoek van de poppunk. Foo Fighter-fans kunnen daar ook nog wat mee.

Forever + Ever x Infinity laat horen dat de pret van New Found Glory nog lang niet over is. De Amerikanen laten horen dat poppunk nog steeds springlevend is. De overtuiging waarmee New Found Glory de muziek voorschotelt, zorgt er zelfs voor dat mensen van buiten het genre het kunnen waarderen.

New Found Glory online

Facebook
Twitter
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén