White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Aiming For Enrike – Music For Working Out

Leestijd: 2 minuten

Het uit Noorwegen afkomstige duo Aiming For Enrike heeft in een korte tijd al veel tongen losgemaakt. Hun combinatie van vele stijlen komt in een blend die erg aanstekelijk is voor zowel het publiek dat van dansbare muziek houdt als voor de rockers. Via Pekula Records komt Aiming For Enrike met Music For Working Out.

Aiming For Enrike bestaat uit een drummer en een gitarist. Samen produceren zij een geluid dat zowel op plaats als live overkomt alsof er een voltallige band speelt. Dat komt doordat men gebruik maakt van loops in de muziek. Daarbij geldt ook dat er niet gekozen wordt voor standaard gitaargeluiden, waardoor het geheel ook weer iets funky-achtigs meekrijgt. ‘Don’t Hassle The Hoff’ laat dat goed horen. Qua drums komen daar zelfs Nirvana-achtige destructieve slagen in voor. Het levert een verrassend en ook pakkend geheel op.

Om de sound van Aiming For Enrike te beschrijven, kan het beste gewoon de plaat geluisterd worden. Opener ‘Christmas Eve’ lijkt te klinken alsof Talking Heads ‘Blue Monday’ willen spelen in een mix met eigen initiatieven. ‘Infinity Rider’ grijpt de banden met de rock steviger aan. Afsluiter ‘Spice Girls’, welke een van de langere van de negen nummers op deze schijf is, weet de kunst van herhaling tot in perfectie uit te voeren, zonder ook maar op één moment te verzinken in de pop van de gelijknamige meidengroep van weleer.

Aiming For Enrike is een duo dat bruggen bouwt. Muzikaal leek het pad van rock naar dansbare muziek, of andersom, nog nooit zo bewandelbaar, terwijl de groep ook in een bredere zin bruggen bouwt. Wie zijn muziek zo kan inrichten dat men met twee mannen als een volledige band kan klinken en ook nog uiteenlopende mensen kan samenbrengen, verdient louter complimenten.

17 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén