White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Walkways – Bleed Out, Heal Out

Leestijd: 2 minuten

Israël. Voor sommige mensen het beloofde land, voor anderen geldt dat er een soort van affectie tegen dat land heerst. Aan welke kant men ook staat, het land herbergt veel schatten van historische waarde. Of de muziek van Walkways daar ook bij hoort, zal de toekomst moeten uitwijzen. Via Nuclear Blast doen zij daar een gooi naar met de langspeler Bleed Out, Heal Out.

De band, die zijn oorsprong al vindt in 2006, laat op Bleed Out, Heal Out horen dat ze de metal op een lichtelijk alternatieve wijze benaderen. In ‘Trumpet Call’ doen deze Israëlische heren voorkomen alsof Mudvayne gereïncarneerd is en zich iets meer naar Incubus heeft getrokken. In ‘Levitate’ heeft Walkways ook nog wat weg van Textures, Machine Head en Slipknot, maar dat alles in een korte niemendalletje. Die invloeden zijn vooral in de vocalen te horen. Als de metal weer echt wordt weggezet in een nummer, zoals in ‘Bleed Out, Heal Out’ sluit Walkways goed aan bij de alternatieve metal van eind jaren ’90, begin ‘00’s. Denk daarbij aan het eerder genoemde Mudvayne, maar ook Staind en Snot lijken hun sporen te hebben nagelaten in Walkways.

De vraag is altijd wat een band toevoegt aan het overschot aan bands die allemaal om de plek in de spotlight te hopen te verkrijgen. In het geval van Walkways is het de combinatie van stijlen die de muziek aantrekkelijk maakt. De generatie die de nu-metal heeft meegemaakt, en zich daar ook door in beweging zag komen, zal Walkways zeker bevallen. Opener ‘Till The End’ zet gelijk die toon. De eerste klanken, en dan vooral de gitaar, doen nog denken aan Audioslave, maar daarna is het de catchy, strakke metal met herkenbare refreinen dat de klok slaat. De energie spat er daarbij vanaf, mede door de goede mix waarin deze plaat wordt gepresenteerd.

Bleed Out, Heal Out blijkt een mooie eerste kennismaking met een band uit een land waar je geen metal van verwacht. Walkways doet tijden herleven, maar weet daarbij ook echt anno 2019 te klinken. Alternatieve metal met veel potentie.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén