White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Albumtrailer ‘The Great War’ van Sabaton online

Volgende maand -op vrijdag 19 juli- verschijnt Sabaton’s nieuwe album ‘The Great War’ dat conceptueel en muzikaal volledig in het teken staat van de Eerste Wereldoorlog, die in 1918 eindigde en indirect de voorbode was van de Tweede Wereldoorlog. W.O.I wordt door velen nog immer gezien als het donkerste en meest deprimerende conflict uit de menselijke geschiedenis, hetgeen overduidelijk ook zijn weerslag had op het album ‘The Great War’. 

In deze nieuwe albumtrailer belichten bassist Pär Sundström en frontman Joakim Broden diverse facetten rondom het concept, de muziek en het artwork van ‘The Great War’. 

Behalve muzikant zijn de bandleden van Sabaton inmiddels ook amateur-historici doordat ze zich jarenlang verdiept hebben in (oorlogs)geschiedenis. Niet voor niets runnen ze hun eigen Sabaton History Channel op YouTube waar ze regelmatig nieuwe historische video’s plaatsen die direct of indirect gerelateerd zijn aan een van de nummers uit hun omvangrijke twintigjarige oeuvre. Hiervoor werken ze nauw samen met gerenommeerde historici zoals de Amerikaan Indy Neidel, die gespecialiseerd is in W.O.I.  

Daarnaast fungeert Sabaton’s website als een geschiedenisboek, waarop wekelijks nieuwe historische artikelen geplaatst worden. Deze worden door historici geschreven. Het is de bedoeling dat de website uiteindelijk maar liefst 365 artikelen bevat – voor elke dag één. Een volstrekt unicum.

Nog meer?De band heeft sinds 2008 zijn eigen festival Sabaton Open Air (dit jaar van woensdag 14 augustus tot en met zondag 18 augustus met 50.000 bezoekers verspreid over 4 dagen); zijn eigen Sabaton Cruise die de afgelopen 9 jaar in no-time uitverkocht raakte (zie hier) en de tributeband Ghost Division die officieel door Sabaton wordt erkend. 

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén