White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Coming Out Swinging – Step Aside

Een donkere steeg en uit het niets wordt er een schoen vol in je gezicht geplaatst. Op die manier kan de kennismaking met Coming Out Swinging omschreven worden. De vierkoppige hardcore formatie uit de Verenigde Staten komt via WTF Records met hun mini-CD Step Aside.

Dat het een mini-CD betreft, geeft direct al weer dat er niet veel tracks op staan. De acht nummers duren samen zo’n achttien minuten. In die tijd is het wel duidelijk dat de hardcore door elke ader van deze mannen stroomt. Opener ‘Believe’, waarin de titel van de plaat ook naar voren komt, maakt dat gelijk duidelijk. Het daarop volgende ‘You Lose’ zorgt ervoor dat ook Sean Peterson van Courage en Jay Sarge van Moment Of Truth te horen zijn. Zij komen een duit in het zakje doen middels hun rauwe strot. Dat geeft de hardcore extra energie.

Het feit dat de schijf de twintig minuten nog niet haalt, is misschien voor de energie van de luisteraar ook maar goed ook, want Coming Out Swinging geeft deze geen moment de kans om even rustig op adem te komen. ‘Stand Up Fight’, ‘House Of Pain’ en  afsluiter ‘Too Drunk To BBQ’, welke stuk voor stuk de grens van de twee minuten niet halen, laten dat goed horen. Het is een en al bruisende energie bij deze rauwe hardcore van deze Amerikanen.

De hardcore is een genre waar het niet gaat om gepolijste platen, om mooi afgemixte songs en om de wereldvrede te bevorderen. Dat heeft Coming Out Swinging goed begrepen. Hun agressieve hardcore met een rauwe rand zorgt voor een explosie van energie. En juist daar gaat het om.

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén