White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Origin – ABiogenesis – A Coming Into Existence

Leestijd: 2 minuten

Abiogenesis – A Coming Into Existence wordt weggezet als het nieuwe full-length album van de Amerikaanse deathmetalmachine Origin, maar eigenlijk is het een tweeluik dat bestaat uit 8 niet eerder uitgebrachte tracks en de EP A Coming Into Existence uit 1998.

De eerste acht tracks schreef Paul Ryan in de periode 1990-1993 toen hij nog opereerde onder de bandnamen Necrotomy  (1990-91) en Thee Abomination (1992-93). Omdat Origin fans nieuwsgierig waren naar de muziek die Ryan maakte, voordat hij in 1997 Origin startte, heeft hij besloten om deze nummers opnieuw op te nemen en uit te brengen. Hij heeft hier ruimschoots de tijd voor genomen, want dit hele proces heeft plaatsgevonden tussen 2013 en 2018.

Het resultaat is  Abiogenisis (het ontstaan van leven uit niet-levende materie). Nummers met titels als Insanity of Mind Asylum zullen voor de die-hard Origin fans zeker een waardevolle toevoeging aan hun verzameling zijn. Je hoort in alle nummers elementen terug die we later ook bij Origin konden vinden, zoals de snelle drumpartijen en hyperblasts, maar ook het soms onnavolgbare technische gitaarspel. Voor de buitenstaander die niet bekend met Origin is, kan ik me voorstellen dat –mede door de gepitchte vocalen- de muziek vooral doet denken aan een zoveelste grindcoreband. Begin jaren negentig was dit alles nog extreem en verrassend, maar anno 2019 is het weinig spectaculair te noemen.

De conclusie is dat dit album een leuke aanwinst is voor Origin fans van het eerste uur. Het feit dat de eerste EP ook is toegevoegd is leuk, maar voegt eigenlijk niet veel toe aan het album aangezien de echte fan dit album al heeft.

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén