White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Borgne – Temps Morts

Het Zwitserse Borgne is zelfs voor de extremen in de metal nog een vreemde eend in de bijt. De afgelopen jaar verschenen langspeler Y onderstreept dat maar weer eens. Die plaat heeft al een opvolger. Eveneens via Les Acteurs De L’Ombre Productions komt Borgne met Temps Morts.

Borgne

Deze Zwitserse band bestaat vooral uit Bornyhake zelf. Lady Kaos is de laatste jaren aan zijn zijde om de toetspartijen voor haar rekening te nemen. Op deze plaat speelt Basstard de baspartijen. Onbra is daarbij actief geweest middels het schrijven van de teksten. Die worden dan wel weer gezongen door Bornyhake zelf.

Temps Morts

Het is duidelijk dat deze band wel de tijd heeft gehad om nieuw werk te schrijven. Borgne presenteert negen tracks die samen zo’n drieënzeventig minuten aan muziek opleveren. Daarvan is afsluiter ‘Everything Is Blurry Now’ de langste. Dat nummer duurt bijna een kwartier. Overigens zijn niet alleen de tracks lang van aard, de titels zijn dat ook.

Borgne laat op Temps Morts  horen dat de combinatie van black metal en industrial hen nog steeds goed bevalt. ‘To Cut The Flesh And Feel Nothing But Stillness’, waarmee Temps Morts opent, laat dat direct horen. Het mechanische, überstrakke drumwerk legt een basis die zorgt dat Borgne ook iets weg heeft van Aborym. Italië en Zwitserland liggen dan ook niet zo ver van elkaar vandaan.

Zoals gezegd is de afsluiter van de plaat, ‘Everything Is Blurry Now’, de langste track van Borgne op Temps Morts. De band neemt daar wel de tijd om de luisteraar in de track te laten komen. De echte muziek start pas als er minuten gepasseerd zijn en later blijkt ook stilte een onderdeel van de sound te zijn. In de tussentijd blijkt echter wel dat deze Zwitsers ook op een meer slepende manier hun sound kunnen verpakken. Dit soort wisselingen in de muziek, evenals het gebruiken van zowel het Engels als het Frans, geven schwung aan het geheel.

Temps Morts is een plaat zoals alleen Borgne die kan maken. De industrial en black metal zijn met elkaar verweven als yin yang. Het selectieve groepje muziekliefhebbers die van deze sound houden, gaan wel helemaal in hun nopjes zijn.

Borgne - Temps Morts

Tracklist Temps Morts

  1. To cut the Flesh and feel nothing but Stillness
  2. The Swords of the headless Angels
  3. L’Écho de mon Mal
  4. Near the bottomless Precipice I stand
  5. I drown my Eyes into the broken Mirror
  6. Vers des Horizons aux Teintes ardentes
  7. Where the Crown is hidden
  8. Even if the Devil sings into my Ears again
  9. Everything is blurry now

Borgne online

Website 
Facebook 
Bandcamp 
Instagram

LES ACTEURS DE L’OMBRE PRODUCTIONS ONLINE

Website
Webshop 
Facebook
YouTube
Bandcamp

Volg!
Laatste berichten van Ralf W. (alles zien)
0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 White Room Reviews

Thema door Anders Norén