White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Calibre – The Storm Inside

Leestijd: 2 minuten

Iran is een land dat momenteel flink in het nieuws is doordat de Verenigde Staten hen flink lopen te provoceren. Het land heeft echter ook een hele andere reden om de spotlights te behalen. Onlangs verscheen namelijk het album The Storm Inside van de metalband Calibre. De schijf van de uit Teheran afkomstige groep is verschenen via Downfall Records.

Wie denkt dat de muziek misschien gedateerd is doordat men geen doorgaans geijkt metalland is, heeft het goed mis. Calibre zorgt ervoor dat de metal op een moderne manier in het vat wordt gegoten. De combinatie van cleane en brute vocalen geeft de energie zoals men die van de metalcore kent. ‘The Agony’ is daar een goed voorbeeld van. Daarbij geldt ook dat Calibre de nodige indrukwekkende, pakkende riffs voor de luisteraar in de petto heeft in combinatie met een strakke ritmesectie.

Als men Calibre met andere bands zou moeten vergelijken, dan zou Calibre ergens tussen Trivium en As I Lay Dying in hangen. De band weet met tracks als ‘Blind Spot’ en afsluiter ‘Truth Is The Blade’ flink te knallen. Die laatste track is de achtste op The Storm Inside. Dat is dan tevens ook het enige minpunt aan deze schijf. Er hadden best wat meer nummers bij mogen staan. Anderzijds geeft dat wel reden voor Calibre om weer snel de studio in te duiken.

Teheran mag trots zijn op wat deze de metalwereld te bieden heeft. De metropool heeft met Calibre een zeer interessante metalband in huis. Als The Storm Inside exemplarisch is voor wat er nog meer vandaan gaat komen, dan kunnen de ogen en oren reikhalzend gericht worden op deze mooie hoofdstad van Iran.  

3 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén