White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cannibal Corpse – Chaos Horrific

Leestijd: 2 minuten

Cannibal Corpse is Cannibal Corpse en blijft Cannibal Corpse. Dat is eigenlijk de conclusie die getrokken moet kunnen worden bij een nieuwe plaat van deze death metal grootheid. Daarom is dat ook direct de vraag om te stellen bij Chaos Horrific, welke Cannibal Corpse uit ziet komen via Metal Blade.

Cannibal Corpse

Dit is een band die natuurlijk geen uitleg mee behoeft. Het ritmische duo Alex Webster en Paul Mazurkiewicz draaien deze groep al sinds eind jaren ’80. Ook frontman en boegbeeld George ‘Corpsegrinder’ Fisher is al bijna dertig jaar een vertrouwd gezicht in deze brute machine die velen heeft geïnspireerd om van dit genre te houden.

Waar menig band ergens wel een hiatus in de carrière heeft gehad, of een minder productieve periode, geldt dat niet voor Cannibal Corpse. Alleen tussen Red Before Black en Violence Unimaginaed zat vier jaar. Daarbij moet wel worden meegerekend dat in die tussenliggende periode Covid-19 over de wereld raasde.

Chaos Horrific

Met een tiental aan tracks in het totaal, welke allen een speelduur van ergens in de drie of vier minuten hebben, verschijnt deze zestiende studioplaat van Cannibal Corpse. Opener ‘Overlords Of Violence’ zet gelijk de toon, want Cannibal Corpse is duidelijk niet gekomen om een ander masker op te zetten.

‘Summoned For Sacrifice’, ‘Vengeful Invasion’ en ‘Blood Blind’ zijn lukraak drie tracks die er in zullen gaan als zoete koek bij de liefhebber van Cannibal Corpse en old school death metal. Daarbij geldt dat de death metal bij vlagen slepend uit de hoek komt, maar even zo goed furieus op de luisteraar kan inbeuken. Daar is bijvoorbeeld ‘Chaos Horrific’ een goed voorbeeld van.

Het is simpel want de eigenlijk toch wel te verwachten conclusie kan getrokken worden. Cannibal Corpse is Cannibal Corpse en blijft met Chaos Horrific overduidelijk Cannibal Corpse. En juist dat is wenselijk bij hen die deze band een warm hart toedragen.

Cannibal Corpse - Chaos Horrific

Tracklist Chaos Horrific

  1. Overlords of Violence 3:08
  2. Frenzied Feeding 3:33
  3. Summoned for Sacrifice 4:05
  4. Blood Blind 4:34
  5. Vengeful Invasion 4:44
  6. Chaos Horrific 3:33
  7. Fracture and Refracture 3:37
  8. Pitchfork Impalement 3:17
  9. Pestilential Rictus 4:13
  10. Drain You Empty 4:36

CANNIBAL CORPSE ONLINE

Website
Facebook
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén