White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Cannibal Corpse – Violence Unimagined

Elf tracks die geen greintje aan mededogen doen. Juist, het gaat om Cannibal Corpse en wel om hun nieuwe plaat. Sinds de jaren ’90 van de vorige eeuw is deze brute death metal band een begrip voor iedereen die van heavy houdt. Inmiddels is de band toe aan de vijftiende langspeler. Via Metal Blade komt Cannibal Corpse met Violence Unimagined.

Cannibal Corpse

Even voor hen die onder een steen hebben geleefd of een teer zieltje hebben: Cannibal Corpse is de bloeddorstige koning van de snoeiharde death metal. Gevormd aan het eind van de jaren ’80 en groot geworden in de jaren ’90 is Cannibal Corpse een voorbeeld voor velen. Inmiddels is frontman George ‘Corpsegrinder’ Fisher al jaren het trouwe boegbeeld.

Violence Unimagined

De nieuwe langspeler van Cannibal Corpse is de eerste met Eric Rutan in de gelederen. Die naam moge welbekend zijn bij iedereen die van hard houdt. Rutan schitterde verdeeld over twee periode in Morbid Angel terwijl hij ook nog actief is in Hate Eternal. Waar hij in die band ook nog zingt, is het in Cannibal Corpse alleen de gitaar die hij in de strijd gooit.

Dat Cannibal Corpse vier jaar naar Red Before Black niet inboet aan muzikale controverse blijkt al uit de tracklist. Titels als ‘Overtortured’, ‘Bound And Burned’ en ‘Follow The Blood’ vormen slechts een kleine greep uit wat de heren de liefhebber voorschotelen. Dan gaat het nog niet eens over de muziek zelf.

Cannibal Corpse laat op Violence Unimagined horen dat zij muzikaal de death metal geenszins van plan zijn uit het vaandel te halen. Waar sommige bands de neiging hebben tot evolueren, blijft Cannibal Corpse juist de death metal op de meest rauwe, wijze voorschotelen. ‘Murderous Rampage’ en ‘Necrogenic Ressurection’ zetten gelijk die toon. De moordende riffs worden vakkundig op het strakke fundament geplaatst.

Gitaarpartijen

Wat Cannibal Corpse immer goed doet, is dat hun flinke dosis aan meeslepende death metal geweld ook wordt opgesierd door sterke gitaarparijen. ‘Follow The Blood’ en ‘Bound And Burned’ laten dat goed horen. Dan blijkt dat melodie en de death metal immer als perfect stel door het leven kunnen gaan. Cannibal Corpse weet op die manier toch schwung te geven aan de immer brute sound. ‘Slowly Sawn’ laat dat ook goed horen.

Dat als het even wat korter geen interlude betreft bij Cannibal Corpse, blijkt in ‘Overtortured’. Hier hakt het vijftal meedogenloos op de trommelvliezen van de luisteraar in. In nog geen twee en een halve minuut laat Cannibal Corpse geen spaan heen van alles wat op de weg komt. De gitaarsolo die wat dieper in de mix ligt, zorgt ervoor dat men zelfs in deze hakmolen nog ruimte heeft voor een hint van melodie.

Cannibal Corpse is Cannibal Corpse en blijft Cannibal Corpse. Dat is waarschijnlijk de beste conclusive die getrokken kan worden over Violence Unimagined van Cannibal Corpse. Deze heersers van de death metal geeft de concurrentie het nakijken.  

Cannibal Corpse - Violence Unimagined

TRACKLIST VIOLENCE UNIMAGINED

1. Murderous Rampage
2. Necrogenic Resurrection
3. Inhumane Harvest
4. Condemnation Contagion
5. Surround, Kill, Devour
6. Ritual Annihilation
7. Follow the Blood
8. Bound and Burned
9. Slowly Sawn
10. Overtorture
11. Cerements of the Flayed

CANNIBAL CORPSE ONLINE

Website
Facebook
Twitter

METAL BLADE ONLINE

WEBSITE 
STORE

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2023 White Room Reviews

Thema door Anders Norén