White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Blackbriar heeft derde single aankomende plaat online

De symfonische gothic rockband Blackbriar (NL) heeft afgelopen vrijdag de derde single uitgebracht. Dat nummer is getiteld ‘Selkie’. De track is afkomstig van het langverwachte debuutalbum The Cause of Shipwreck dat op vrijdag 23 april uitkomt. De eerste single-video ‘The Séance’ verscheen in februari; vorige maand bracht de band de albumtrack ‘Deadly Diminuendo’ uit.

Frontvrouw Zora: “We hebben sinds de oprichting van de band, inmiddels bijna tien jaar geleden alweer, altijd heel veel aandacht besteed aan onze visuals. Van het logo tot het artwork; de video’s, en onze podiumpresentatie. Het leek ons fantastisch om ons artwork eens tot leven te laten komen en het verhaal van ‘Selkie’ leent zich daar perfect voor. Over twee weken verschijnt ons debuutalbum en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar niet alleen enorm naar uitkijk, maar dat ik elke dag ook de prettige spanning voel toenemen. Als een soort pikzwarte vlinders in mijn buik.” Check hier de derde single van Blackbriar

Over Blackbriar

Blackbriar bekleedt een bijzondere plaats in de Nederlandse muziekscen. Daarbij is zij muzikaal en visueel even uniek als eigenwijs: orkestrale symfonische gothic rock en dromerige poppy metal, gekenmerkt door spannende en meeslepende composities. Duister en melancholisch met een sneeuwwit-bloedrood romantisch palet. En dan is er ook nog frontvrouw Zora Cock. Zij tilt de band met haar betoverende verschijning en vooral met haar fabelachtige en loepzuivere zang naar grote hoogte.

Sinds 2012 werkt de band non-stop aan zijn muzikale oeuvre, dat inmiddels drie EP’s en zes singles omvat. Daaronder behoort ook de heavy debuutsingle single ‘Ready to Kill’ uit mei 2014. Volledig onafhankelijk en daardoor compromisloos ten opzichte van de hoogstaande kwaliteit van haar muziek en visuals, bond deze internationaal gevierde groep afgelopen decennium tijd een grote schare loyale fanatieke fans in binnen- en buitenland aan zich.

Blackbriar

THE CAUSE OF THE SHIPWRECK

Nu is er dan dus eindelijk het debuutalbum ‘The Cause of Shipwreck’, dat vorig jaar met de vermaarde producer annex multi-muzikant Joost van den Broek (o.a. EpicaAyreonPowerwolfKovacs) in zijn Sandlane Recording Facilities werd opgenomen, wederom gefinancierd middels crowdfunding. Op deze manier behield de band weer de volledige creatieve vrijheid over het artistieke proces.

René van Boxem: “Het was verbazingwekkend: binnen slechts één dag haalden we dankzij de steun van onze loyale fans het streefbedrag van €25.000,- op. De teller bleef echter hard doorlopen en de campagne werd succesvol afgesloten met een totaalbedrag van maar liefst €70.000,-. Daardoor konden we opnieuw alles in eigen hand houden. We hebben altijd alles zelf gedaan: management, video’s, fotoshoots en opnames van de EP’s en singles. Alleen de boekingen doen we nu niet meer, daarvoor hebben we recentelijk een deal gesloten met het vermaarde en ambitieuze Nederlandse boekingskantoor Doomstar Bookings.

BLACKBRIAR ONLINE

Website
Facebook
Instagram

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén