White Room Reviews

CD-, DVD- en concertreviews, nieuws, interviews en events

Carnifex laat Korn bruter klinken

Deathcore is bruut en is modern. Carnifex is daar een van de uithangborden van. Ooit gold ook voor Korn dat zij stonden voor de moderne insteek op de metal. Carnifex laat nu horen dat hun bruutheid ook prima samengaat met de insteek van Korn.

Daarom heeft Carnifex een nummer van Korn onder handen genomen. ‘Dead Bodies Everywhere’, welke op Follow The Leader te vinden is in het origineel, is dan ook in de versie van Carnifex te beluisteren. De zogenaamde visualizer staat hieronder.

Reactie Carnifex

“KORN was one of our original influences and inspired us greatly as young musicians. Each time we do a cover, it’s our way of saying thank you to the musicians that came before us, and just maybe we added our touch of brutality! Enjoy!” 

De versie van ‘Dead Bodies Everywhere’ van Carnifex is eerder dit jaar in hun thuisstad San Diego opgenomen. De productie lag in handen van de band zelf en Mick Kenney. Die kan gekend worden van onder andere zijn werk voor Anaal Nathrakh en Bleeding Through. Shawn Cameron was als engineer betrokken bij deze single.

Momenteel is de meest recente langspeler van Carnifex ook nog meer dan hot. Het in 2019 uitgekomen World War X liet horen dat het mondiale geweld ook op een hele andere manier verslagen kan worden. Deze uiterst brute plaat staat exemplarisch voor hoe de deathcore bedoeld is.

Carnifex - Dead Bodies Everywhere Korn-cover

Carnifex online

Facebook
Instagram
Twitter

NUCLEAR BLAST ONLINE

Website
Webshop

0 Shares

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 White Room Reviews

Thema door Anders Norén